Előfizetés

Saját madara ölt meg egy férfit Floridában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.14. 11:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A háza udvarán szaggatta szét karmaival gazdáját egy kazuár.
Megölte saját tulajdonosát egy kazuár Florida állam északi részén, Gainesville közelében pénteken – írja a Guardian. A Gainesville Sun című helyi lap az Alachua megyei tűzoltóságtól úgy tudja, a kazuár valószínűleg a karmaival szaggatta szét a férfit, aki elesett a háza udvarán. Az áldozat kazuárok tenyésztésével foglalkozott. A kazuár Ausztrália északi részén, Pápua Új-Guineában, az Indonéziához tartozó Aru-szigeteken és Seram sűrű erdőiben él. Magassága 150-180 centiméter, súlya pedig akár a 60 kilogrammot is elérheti. Az emuhoz nagyon hasonló kazuárt az egyik legveszélyesebb madárként tartják számon, 10 centiméter hosszú karmai vannak.

Két gyerek halt meg a pusztító tornádókban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.14. 10:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Félezer légi járatot kellett törölni az Egyesült Államokban.
Tornádók csaptak le szombaton Texas keleti részére. A szélsőséges időjárás miatt két gyermek életét vesztette, többen megsérültek, az épületekben komoly károk keletkeztek és rengeteg légi járatot töröltek – derül ki a CNN cikkéből.  A két, 3 és 8 éves gyermek egy autóban halt meg, amikor a kármű hátsó részére dőlt egy fa. Szüleik nem sérültek meg. A tornádót sokfelé jégeső is kíséri. Az Egyesült Államokban félezer légi járatot kellett törölni.

Helikopternek ütközött és lezuhant egy kisrepülő a Mount Everestnél (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.14. 09:33

Fotó: STR / AFP
A balesetben három ember meghalt és négyen megsérültek.
Három ember életét vesztette és négyen megsérültek, amikor helikopternek ütközött és lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében – írja az AP hírügynökség közlése alapján a Washington Post.
A baleset a nepáli Everest régió egyetlen repterén, a luklai repülőtéren történt. A Summit Air Katmanduba tartó kisrepülője vasárnap reggel éppen felszállni készült, de egy helikopter-felszállóhelyen lévő helikopternek ütközött. A sérülteket Katmanduba vitték. A balesetben a pilótán kívül két rendőr vesztette életét, akik éppen a helikopter közelében voltak.