Falusi csok: a közmunkásoknak igazából nem jár, és lehet, hogy becsületes családoknak sem tekintik őket

Publikálás dátuma
2019.04.14. 17:57

Érdekest választ adott egy kérdésre a minisztérium az RTL Klubnak.
Legalább egy éves folyamatos TB-jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit most, az eredeti CSOK-hoz kérnek, írja a hvg.hu.  A falusi CSOK-hoz 1 éves folyamatos munkajogviszonyt kérnek minden kétgyermekes családtól, a háromgyerekesektől két évet várnak el. Az RTL Klub által megkérdezett szakértő szerint ez azt jelenti, hogy emiatt a munkanélküliek mellett a közmunkások nagy része is elesik a támogatástól. A Miniszterelnökség azt írta az RTL Klub híradójának kérdésére:
A falusi CSOK célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel, a tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele.

Szerző
Témák
falusi CSOK

Fóti gyermekotthon – Nem létező kormányhatározatban árulták el, hová viszik a gyerekeket

Publikálás dátuma
2019.04.14. 17:44

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Ráadásul elfogadott szakmai terv sincs, így kérdés, hogy vajon mit titkosítottak tíz évre.
Szél Bernadett hónapok óta próbálja megtudni, hogy mi lesz a fóti gyermekotthonnal, és a benne lakó gyerekekkel, gondozókkal. A független képviselő márciusban Kásler Miklós miniszterhez fordult, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csak annyit írt vissza, hogy a fóti gyermekotthon felszámolásának tervét 10 évre titkosították, mert döntéselőkészítő anyagnak számít. A képviselő ezután a gyermekotthon közvetlen fenntartójához, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz fordult, ami egyébként szintén az Emmi intézménye. A 444.hu szerint azt a választ kapta, hogy
„A fóti Károlyi István Gyermekközpontban (a továbbiakban KIGYK) ellátott speciális,különleges ellátást igénylő gyermekek, illetve kísérő nélküli kiskorúak kitagolásáról a 2122/2017. Korm. határozattal módosított 2063/2016 Korm. határozat rendelkezik.”

Azonban – mint arra a portál felhívja a figyelmet – 2063/2016-os számú kormányhatározat nem létezik. A 2122/2017-es viszont igen, ez azonban a CSOK nevű, lakásvásárláshoz adott állami támogatás előkészítéséről szól. Ugyan 2063/2017-es kormányhatározat létezik, és abban szó van gyerekekről is, de nem a fótiakról: a rendelet különböző civil szervezetek támogatását írja elő, például pénzügyi tudatosságot fejlesztő oktatási programokra, táborokra és családi napközikre adnak benne pénzt.  
A cikk szerint a május 31-én bezáró intézmény fenntartója azt is hozzátette, hogy
„A KIGYK kitagolásának elfogadott szakmai terve nem áll az SZGYF rendelkezésére.”

Szerző

Hatos lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

Publikálás dátuma
2019.04.14. 16:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 4 (négy) 9 (kilenc) 33 (harminchárom) 34 (harmincnégy) 38 (harmincnyolc) 42 (negyvenkettő) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 593 285; a 4 találatos szelvényekre 6840; a 3 találatos szelvényekre 1495 forintot fizetnek.
Szerző