Három kistestvér tűnt el Szentistvánról

Publikálás dátuma
2019.04.15. 14:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legkisebb gyerek csak három éves, anyjuk ismeretlen helyre küldte őket.
Eltűnt testvéreket keres a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, megtalálásukhoz pedig a lakosság segítségét is kérik: a police.hu-n közzétett hír szerint a 3 éves Lakatos Liliána Paula, a 4 éves Lakatos Csaba Kálmán és a együtt tűnt el szentistváni lakóhelyükről. A gyerekeket anyjuk küldte el egy ismeretlen helyre, eltűnésükről pedig április 11-én tett bejelentést a járási gyámügyi hivatal: tehát legalább négy napja  teljesen nyomuk veszett, a rendőrök is hiába keresték őket.
A kapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a testvérekkel kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. A rendőrök a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon is várják a bejelentést. Aki tud a gyerekek hollétéről, az névtelensége megőrzése mellett is tehet bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.
Szerző

Lángoló házból mentett ki karjaiban egy idős nőt egy rendőr

Publikálás dátuma
2019.04.15. 11:39

Fotó: police.hu
A zászlós a sűrű füstben, a fal mellett tapogatózva kereste meg a bajban lévőket, miközben már bőven lángokban állt az épület teteje.
Tűz ütött ki egy lakóházban vasárnap késő este Körösladányban, akkor történt az eset, számol be a police.hu. A helyszínre érkező rendőrök azt látták, hogy
lángol a tető és füst árad ki az épületből. Az egyik ablaknál egy a házban lévő férfi az ablakon át próbált kimenteni egy idős nőt, ám nem tudta őt kisegíteni.

Az egyik rendőr ekkor benyomta a ház bejárati ajtaját, majd a sűrű füstben a fal mellett tapogatózva kereste meg a bajban lévőket. A zászlós a nőt a karjaiba vette és kivitte az épületből. A férfi követte a rendőrt, így önerejéből ki tudott jönni a házból.
A mentők megérkezéséig a rendőrök az idős nőt és a férfit a szolgálati autójukba ültették és betakarták. A nőt a mentők megvizsgálták, orvosi ellátásra nem volt szüksége. A 39 éves férfi, aki azért ment be a házba, hogy segítsen az idős asszonynak, a belélegzett füsttől rosszul lett, őt a mentők kórházba vitték. A rendőr nem sérült meg.
A tűz valószínűleg elektromos zárlat miatt keletkezett, az oltás közben a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált.
Szerző

Annyi kábítószerrel kaptak el egy budapesti dílert, hogy már lakást lehetne venni az árából

Publikálás dátuma
2019.04.15. 07:59

Fotó: police.hu
A bűntársával elfogott, XI. kerületben élő férfinek még a luxusautóját is lefoglalták.
Olyan információ jutott a felderítő nyomozók tudomására, hogy érdemes lehet egy budapesti 38 éves férfi körmére nézni: értékesítés céljából jelentős mennyiségű és többféle drogot tart a lakóhelyén. A kereskedő elfogására a TEK-et kérték fel a rendőrök - írja a police.hu -, akikkel közösen a rendőrnyomozók múlt csütörtökön XI. kerületi lakásának mélygarázsában a szintén 38 éves bűntársával együtt intézkedés alá vonták a férfit.
A nála lévő táskában közel fél kilogramm kiporciózott kábítószert – több tasak marihuánát, speedet, kokaint, továbbá körülbelül 300 ecstasy tablettát – és nagy mennyiségű készpénzt találtak a rendőrök. A férfiak lakásaiban megtartott kutatások alkalmával a rendőrök további
  • 5 kilogramm marihuánát,
  • 200 gramm kokaint,
  • 1,5 kilogramm speedet,
  • több száz üveg ketamint és
  • körülbelül 3000 ecstasy tablettát,
valamint több millió forintot és valutát találtak és foglaltak le. A rendőrök lefoglalták a kereskedő által használt nagy értékű luxusautót is. A mélygarázsban és a lakásban talált drog feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.
A nyomozók a két férfit – előállításukat követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd a dílert őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság vasárnap elrendelt. A nyomozás tovább folyik.
Szerző