Három kistestvér tűnt el Szentistvánról

Publikálás dátuma
2019.04.15 14:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legkisebb gyerek csak három éves, anyjuk ismeretlen helyre küldte őket.
Eltűnt testvéreket keres a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, megtalálásukhoz pedig a lakosság segítségét is kérik: a police.hu-n közzétett hír szerint a 3 éves Lakatos Liliána Paula, a 4 éves Lakatos Csaba Kálmán és a együtt tűnt el szentistváni lakóhelyükről. A gyerekeket anyjuk küldte el egy ismeretlen helyre, eltűnésükről pedig április 11-én tett bejelentést a járási gyámügyi hivatal: tehát legalább négy napja  teljesen nyomuk veszett, a rendőrök is hiába keresték őket.
A kapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a testvérekkel kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. A rendőrök a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon is várják a bejelentést. Aki tud a gyerekek hollétéről, az névtelensége megőrzése mellett is tehet bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.04.25 13:50
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Eugene Odinokov
A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.
Frissítve: 2019.04.25 14:38

Lángoló nyaralóban lelte halálát egy ember Csongrádon

Publikálás dátuma
2019.04.25 11:54
A kép illusztráció, egy mentési gyakorlaton készült.
Fotó: Népszava
Teljes terjedelmében égett a 30 négyzetméteres épület, a tragédiára a lángok megfékezése után derült fény.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtök délelőtt Csongrádon, a Keszeg utcában, írja a katasztrófavédelem.
A helyszínre a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.
Az egységek az ingatlan átvizsgálása során egy holttestet találtak.