Gyilkosságig fajult a vita - 9 évet kapott a szeretőjét leszúró nő

Publikálás dátuma
2019.04.15. 15:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Emberölés miatt jogerősen kilenc év börtönre ítélt hétfőn a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna megyei nőt, aki tavaly októberben halálosan megsebesítette a szeretőjét.
A táblabíróság közleménye szerint a 30 éves vádlott házassága alatt létesített kapcsolatot a sértettel. Rendszeresen italoztak, és "kisebb tettlegességig" fajuló veszekedések is előfordultak köztük. 2017. október 25-én a nő azután találkozott a sértettel, miután ismerősével ivott, majd a szerető a házában ezért felelősségre vonta őt. A férfi a veszekedés alatt egy kést is felvett, aztán le is tette, de a nő megragadta azt és nagy erővel mellkason szúrta a férfit. A vérző sértettet magára hagyta majd elment, a férfi 10-20 perccel később meghalt. A vádlott az elsőfokú bíróság tárgyalásán beismerő vallomást tett, amelyet a bíróság elfogadott. A Szekszárdi Törvényszék a tavaly szeptemberben a vádlottat emberölés miatt mondta ki bűnösnek, ezért 9 év börtönre ítélte. A határozat ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla egyúttal közölte azt is, hogy a beismerésére figyelemmel a tényállás megalapozottságát nem vizsgálta a másodfokú eljárás. A felülbírálat tárgyát kizárólag a kiszabott büntetés képezte, annak mértékét azonban szükségesnek és elégségesnek is találták, így az jogerőre emelkedett - írták.
Szerző

Három kistestvér tűnt el Szentistvánról

Publikálás dátuma
2019.04.15. 14:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legkisebb gyerek csak három éves, anyjuk ismeretlen helyre küldte őket.
Eltűnt testvéreket keres a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, megtalálásukhoz pedig a lakosság segítségét is kérik: a police.hu-n közzétett hír szerint a 3 éves Lakatos Liliána Paula, a 4 éves Lakatos Csaba Kálmán és a együtt tűnt el szentistváni lakóhelyükről. A gyerekeket anyjuk küldte el egy ismeretlen helyre, eltűnésükről pedig április 11-én tett bejelentést a járási gyámügyi hivatal: tehát legalább négy napja  teljesen nyomuk veszett, a rendőrök is hiába keresték őket.
A kapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a testvérekkel kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. A rendőrök a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon is várják a bejelentést. Aki tud a gyerekek hollétéről, az névtelensége megőrzése mellett is tehet bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.
Szerző

Lángoló házból mentett ki karjaiban egy idős nőt egy rendőr

Publikálás dátuma
2019.04.15. 11:39

Fotó: police.hu
A zászlós a sűrű füstben, a fal mellett tapogatózva kereste meg a bajban lévőket, miközben már bőven lángokban állt az épület teteje.
Tűz ütött ki egy lakóházban vasárnap késő este Körösladányban, akkor történt az eset, számol be a police.hu. A helyszínre érkező rendőrök azt látták, hogy
lángol a tető és füst árad ki az épületből. Az egyik ablaknál egy a házban lévő férfi az ablakon át próbált kimenteni egy idős nőt, ám nem tudta őt kisegíteni.

Az egyik rendőr ekkor benyomta a ház bejárati ajtaját, majd a sűrű füstben a fal mellett tapogatózva kereste meg a bajban lévőket. A zászlós a nőt a karjaiba vette és kivitte az épületből. A férfi követte a rendőrt, így önerejéből ki tudott jönni a házból.
A mentők megérkezéséig a rendőrök az idős nőt és a férfit a szolgálati autójukba ültették és betakarták. A nőt a mentők megvizsgálták, orvosi ellátásra nem volt szüksége. A 39 éves férfi, aki azért ment be a házba, hogy segítsen az idős asszonynak, a belélegzett füsttől rosszul lett, őt a mentők kórházba vitték. A rendőr nem sérült meg.
A tűz valószínűleg elektromos zárlat miatt keletkezett, az oltás közben a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált.
Szerző