Gyilkosságig fajult a vita - 9 évet kapott a szeretőjét leszúró nő

Publikálás dátuma
2019.04.15 15:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Emberölés miatt jogerősen kilenc év börtönre ítélt hétfőn a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna megyei nőt, aki tavaly októberben halálosan megsebesítette a szeretőjét.
A táblabíróság közleménye szerint a 30 éves vádlott házassága alatt létesített kapcsolatot a sértettel. Rendszeresen italoztak, és "kisebb tettlegességig" fajuló veszekedések is előfordultak köztük. 2017. október 25-én a nő azután találkozott a sértettel, miután ismerősével ivott, majd a szerető a házában ezért felelősségre vonta őt. A férfi a veszekedés alatt egy kést is felvett, aztán le is tette, de a nő megragadta azt és nagy erővel mellkason szúrta a férfit. A vérző sértettet magára hagyta majd elment, a férfi 10-20 perccel később meghalt. A vádlott az elsőfokú bíróság tárgyalásán beismerő vallomást tett, amelyet a bíróság elfogadott. A Szekszárdi Törvényszék a tavaly szeptemberben a vádlottat emberölés miatt mondta ki bűnösnek, ezért 9 év börtönre ítélte. A határozat ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla egyúttal közölte azt is, hogy a beismerésére figyelemmel a tényállás megalapozottságát nem vizsgálta a másodfokú eljárás. A felülbírálat tárgyát kizárólag a kiszabott büntetés képezte, annak mértékét azonban szükségesnek és elégségesnek is találták, így az jogerőre emelkedett - írták.

Harminckét millió forintot csalt ki három embertől egy kisvárdai férfi

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:58

Fotó: Shutterstock
A férfi Szlovákiába járt sportfogadásokat kötni, de általában nem volt szerencséje.
Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol a Kisvárdai Járási Ügyészség egy kisvárdai férfit, aki egy nem létező szlovákiai pénznyereményre hivatkozással kért a sértettektől több mint 32 millió forintot, és a pénzt nem fizette vissza - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta:
a szintén csalás miatt kapott börtönbüntetéséből 2012-ben kiszabaduló vádlott rendszeresen kijárt Szlovákiába, ahol sportfogadásokat kötött, de nem nyert sokat.
Szabadulása után két évvel ismerkedett meg egy szintén kisvárdai lakossal, akinek azt hazudta, hogy Szlovákiában nagyobb összeget nyert, de a lehívásához pénzre van szüksége. A sértettől - 92 millió forintot ígéretével - 2017 májusáig részletekben több mint 26 millió forintot csalt ki a vádlott, aki ezt a pénzt fogadásokra és egyéb célokra elköltötte - ismertette a főügyész. 
Másik két sértettől ötmillió és másfél millió forintot kért a nem létező nyereményre hivatkozva, és azt a pénzt is elköltötte.
A bűncselekmények elkövetését tagadó vádlottra az ügyészség börtönbüntetést kiszabását érte a bíróságtól.
Szerző
Témák
csalás

A mentők nem akarták hazavinni, ezért megtámadott egy nőt a kórház parkolójában

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfinek nem volt pénze hazautazni Tállyára, így elhatározta, hogy kirabol egy ismeretlen nőt.
Rablás kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen. A férfit december végén mentővel vitték be a kórházba, ahol egészségügyi ellátásban részesült. Ezt követően hazaengedték, de nem volt pénze, hogy hazautazzon Tállyára. 
A férfi a mentők közül többeket arra kért, hogy szállítsák őt haza, ők azonban ezt visszautasították.
A délutáni órákban a kórház egyik parkolójában észrevett egy nőt, aki az autója hátsó ülésére csomagokat pakolt, és elhatározta, hogy tőle fog pénzt szerezni. Ekkor áldozata mögé lépett, az
egyik kezével befogta a száját, a másik kezével pedig megragadta a nyakát és szorítani kezdte.
A nő ellenállt és megpróbált megfordulni, ekkor a férfi levette az egyik kezét levette a szájáról, majd ököllel több esetben is arcon ütötte, miközben pénzt követelt tőle. A nő kiszabadult a fogásból, és segítségért kiabálva az egyik épület felé szaladt, azonban megcsúszott és elesett. A férfi utána ment, de a segélykiáltást többen meghallották és feléjük indultak. A 25 éves férfi ezt követően elfutott a parkolóból, viszont a közbeavatkozók utolérték, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.  
Az áldozat a bántalmazás következtében az arcán, a nyakán, valamint elesése miatt a térdén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.
Az ügyészség börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira.
Frissítve: 2019.04.24 09:48