Előfizetés
Fotó: RUI SILVA / AFP

Képek a madeirai buszbaleset helyszínéről

Huszonkilenc német turista halt meg, mikor buszuk egy domboldali lejtőn lezuhant Madeirán. A buszon ötvenheten utaztak, a balesetnek huszonhét sebesültje van, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető.

Szerző

Megosztás

Huszonkilenc német turista halt meg a madeirai buszbalesetben

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.18. 07:16

Fotó: STRINGER / AFP
"Rettenes hír érkezett hozzánk Madeiráról" - írta Angela Merkel szóvivője Twitter-üzenetében.
A madeirai buszbaleset mindegyik halálos áldozata német állampolgár volt - jelentette be szerda este a portugál köztársasági elnök, a hatóságok pedig közölték, hogy a kórházban időközben életét vesztette egy német nő, így 29-re emelkedett a halottak száma. Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő jelezte, hogy haladéktalanul a tragédia helyszínére utazik. António Costa miniszterelnök Twitter-bejegyzésében még szerda este részvétét fejezte ki Angela Merkel német kancellárnak.  "Rettenes hír érkezett hozzánk Madeiráról" - írta a kancellár szóvivője Twitter-üzenetében. "Mélységes fájdalmat érzünk mindazok miatt, akik életüket vesztették a buszbalesetben" - tette hozzá Steffen Seibert. A német külügyminisztérium közvetlen kapcsolatba lépett a madeirai hatóságokkal. Seibert közölte, hogy külön közvetlen telefonvonalat létesített a hozzátartozókért aggódó családtagok számára.  A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt. Hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak. A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant. A balesetnek huszonhét sebesültje van, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető. Két embert az intenzív osztályon ápolnak, 23-at még megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak. A helyi hatóságok szerint az autóbusz "viszonylag új" volt, mindössze öt éve volt forgalomban, és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben.
Kapcsolódó
Képek a madeirai buszbaleset helyszínéről

Benzinnel, gyufával akart bemenni egy férfi a New York-i Szent Patrick székesegyházba

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.18. 06:56

Fotó: Jeenah Moon / AFP
Zavart volt, a rendőrök lekapcsolták.
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines palackkal akart bejutni a templomba - tette közzé a New York-i érsekség. A későbbi rendőrségi közlemény szerint a kifejezetten zavart idegállapotban lévő férfinál gyufát is találtak. Dulakodásra nem került sor, a férfi megadta magát a rendőröknek. A New York-i rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője, John Miller szerdán későn este sajtótájékoztatón elmondta: az incidens helyi idő szerint valamivel este nyolc óra előtt történt, amikor a templom csaknem tele volt. A férfi bejutott a katedrális ajtaján, de a biztonsági őrök ott feltartóztatták és hívták a rendőröket. Közben a két palackból némi benzin ömlött a templom kövezetére.