A hirado.hu helyreigazít, de nem fizet: Hadházy bekészítette a végrehajtót

Publikálás dátuma
2019.04.24. 18:55
Hadházy Ákos. Fotó: Molnár Ádám
Szánalmas balfácánok az ellenzéki politikusok Hadházy Ákos szerint, ha hagyják, hogy haugságokat terjesszen róluk a kormánymédia.
Végrehajtóval fenyegeti a hirado.hu-t Hadházy Ákos. A független képviselő megelégelte, hogy a honlap ugyan évekig tartó perek után közzétette a "sehol nem látható" helyreigazítást, csakhogy hónapok óta nem fizeti ki neki és édesapjának megítélt 600-600 ezer forint sérelemdíjat. "A közpénzen végzett aljas lejáratásukért az Önök adófizetői pénzéből kellene fizetniük, de most az egyszer úgy tűnik, spórolnak Önöknek. Nem úgy mint akkor, amikor milliárdokat költöttek el kamu megbízásokra.", ironizál az ellenzéki honatya.
Emlékeztetőül: az úgynevezett közszolgálati híroldal 2017 januárjában valótlanul állította, hogy Hadházy Ákos és apja "földmutyiban érintett". 2018 januárjában az Origót szemlézve ugyancsak megalapozatlanul írta Hadházy Ákosról, hogy egy étteremben rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal az LMP és a Jobbik együttműködéséről. 
Hadházy szerint szánalmas balfácánok azok az ellenzéki politikusok, akik tűrik, hogy a kormánymédia hazugságokat terjesszen róluk.
Szerző

Meghosszabbították a kivégzésekkel gyanúsított F. Hasszán letartóztatását

Publikálás dátuma
2019.04.24. 18:22
F. Hasszán elfogása
Fotó: tek.gov.hu
Három hónapig rácsok mögött marad a szír férfi, akit többen már az Iszlám Állam hóhérjaként emlegetnek.
Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, F. Hasszán letartóztatását - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-t. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a szír férfi a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthetően legalább 10 ember kivégzésében vehetett részt. A vehetett a feltételes mód ellenére pontos meghatározás, hiszen az ellentmondásosan nyilatkozó férfi ügyében még csak nyomoznak, hiába beszél a közelgő vádemelésről a jól értesült, kormánypárti Magyar Nemzet.
A hosszabbításról a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája döntött, eleget téve az ügyészi indítványnak. Mint arról lapunk is beszámolt, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, egy kitoloncolás során, március 24-én vette őrizetbe Magyarországon a szír férfit. F. Hasszán a gyanúsítás három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt. Erre vonatkozóan azonban eddig csak közvetett bizonyítékok – egy Belgiumban élő védett tanú beszámolója és néhány, rossz minőségű kép állt rendelkezésre, ráadásul információink szerint a tanú csak is hallomásból tud F. Hasszán bűnösségéről. A férfit – mielőtt a terrorgyanú miatt őrizetbe vették volna – embercsempészet és közokirat-hamisítás miatt ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre Magyarországon, és ki is utasították az ország területéről.
Szerző

Mégsem tárgyalt Orbán Viktor Ukrajna felosztásáról

Publikálás dátuma
2019.04.24. 16:37

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Valószínűleg egy félreértésen alapult a magyar sajtóban megjelent információ, kormányzati forrásaink is tagadták, hogy ilyen történt volna, lengyel forrásból szintén elképzelhetetlennek minősítették a pletykát.
2014-ben az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdetén Orbán Viktor Varsóban arról tárgyalt, hogy Lengyelország és Magyarország ossza fel egymás között Ukrajnát – terjedt el még húsvét előtt a magyar sajtóban egy lengyel portálon megjelent interjúra hivatkozva. Ezen a korábbi lengyel kormánypárt, a Polgári Platform egyik képviselője, Slawomir Nitras beszél arról, hogy szerinte Európában Oroszország és Magyarország igyekszik aláásni a második világháború után kialakult rendet és megváltoztatni a határokat. Nitras a beszélgetés egy pontján azt is megemlíti, úgy tudja, 2014-ben Orbán Viktor azt ajánlotta Varsói látogatásán tárgyalópartnereinek, Lengyelország tegye rá a kezét Lemberg térségére, míg Budapest vinné Kárpátalját. Csakhogy a riporter visszakérdésére, miszerint erre van-e bizonyítéka, Nitras úgy válaszol, ezeket Orbán Viktor nyilvános megszólalásaiból lehet kikövetkeztetni. Ukrajna felosztásáról nyilvánvalóan nem beszélt Orbán Viktor nyilvánosan – még ha tett is szerencsétlen kijelentéseket. Ezek közül is a legsúlyosabb talán az volt, amikor egy nagyköveti értekezleten Budapesten 2016 februárjában azt mondta, mindig „kell valami” Magyarország és Oroszország között a biztonságunk szempontjából, ezt „hívhatják akár Ukrajnának is”. Tavaly Tusnádfürdőn pedig kijelentette, hogy Ukrajna NATO és EU-tagsága nem reális. Ukrán és Lengyel részről szintén kiverte a biztosítékot az is, amikor 2014-ben a Kárpátaljai területi autonómia szükségességéről beszélt. A magyar kormány hivatalos álláspontja azonban sosem kérdőjelezte meg Ukrajna területi sérthetetlenségét, és miközben – akár a gázszállítások váratlan és indokolatlan felfüggesztésével – történtek megmagyarázhatatlan lépések a kijevi vezetés irányába, Magyarország egyelőre mindig megszavazta az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókat és szintén a magyar kormány volt az ukrán állampolgárok vízummentes utazásának egyik legnagyobb lobbistája az EU-ban. Ez 2017 nyarán megvalósult - és reálisan máig a legjelentősebb lépés az ukrán átlagpolgárok szempontjából az ország uniós integrációját illetően. Reálisan nézve hosszú ideiig az is marad. Orbán Viktor 2014-ben egyébként a magyar parlamenti választásokat követően járt Varsóban és találkozott Donald Tusk akkori kormányfővel – már csak azért sem reális, hogy ilyen témát felvetett volna, mert teljesen nyilvánvaló, hogy lengyel partnere lesöpörte volna az asztalról a javaslatot. A (mindenkori) magyar kormányfő azt sem gondolhatja, hogy egy ilyen terv még lengyel egyetértés esetén is kivitelezhető lenne az európai nagyhatalmak, Oroszország, Németország, jelen esetben maga az Európai Unió, de akár az Egyesült Államok támogatása nélkül. Ezek közül jelenleg egyik sem reális. Kormányzati forrásaink is badarságnak minősítették egyébként a dolgot, egyikük azt mondta, igazából reagálni sem érdemes rá, annyira abszurd.