Előfizetés

Csempészeket fogtak az osztrák határon, 3,5 kiló kokain lehet a zsákmány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.25. 07:27

Fotó: police.hu
Az osztrák társszervekkel együttműködve kapták el őket. Egy szombathelyi razzia követte az akciót, ahol prostitúcióval kapcsolatos feljegyzések is előkerültek.
Kábítószer-kereskedőket és csempészeket fogtak el a nyomozók az osztrák társszervek közreműködésével hétfőn, írja a police.hu. A közös rajtaütéssel elfogott öt férfi Magyarország területére nagy mennyiségben hozta be és értékesítette a kábítószert. Őket tetten érték a késő esti órákban Harkán, ahol 
3500 gramm kokain-gyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

Ezzel egy időben Kópházán is intézkedtek a rendőrök egy nővel szemben, aki szintén szerepet játszott a kábítószer behozatalának szervezésében.
A nyomozók felkérésére kedden éjfél körül razziáztak a rendőrök egy szombathelyi szórakozóhelyen is, valamint kutatást tartottak egy szintén szombathelyi lakásban, ahol prostitúció szervezésével kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.
A gyanúsítottaktól több helyszínen közel 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, illetve foglalt le készpénzt, telefonkészülékeket és több nagy értékű luxusautót. Öt embert kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint további bűncselekmények gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Családi ház gyulladt ki Novajon, egy ember meghalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.25. 06:44
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az épület egy másik lakója kimenekülés közben súlyosan megsérült.
Kigyulladt egy kétszintes családi ház alsó szintje Novajon, a Kodály Zoltán utcában. A tűz egy melléképületre és két gépkocsira is átterjedt – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egri és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral fékezték meg a lángokat, jelenleg az utómunkálatoknál tartanak. A lakóépületből kihoztak egy embert, de a mentők már csak a halálát tudták megállapítani. A ház egy másik lakója a tűz keletkezése idején, az épületből kimenekülése közben súlyosan megsérült. A közműszolgáltatók szakemberei leválasztották a hálózatokról az ingatlant. 

Bolti rablás miatt keresik ezt a kapucnis férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.24. 21:53
Őt keresi a rendőrség a dunaújvárosi trafikrablás után
Fotó: police.hu
A rendőrség körözést adott ki az ismeretlen személy ellen, aki a gyanú szerint kirabolt egy dunaújvárosi trafikot.
Fénykép segítségével körözi és keresi a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság azt a fiatal férfit, aki gyanújuk szerint kedd délután rátámadt egy helyi, Vasmű utcai dohánybolt eladójára. A bűntény háromnegyed hatkor történt, az ismeretlen elkövető földre szorította az eladót, majd készpénzt vitt el a kasszából.
A támadóról a biztonsági kamera készített felvételt, a rendőrség most ez alapján adta ki a körözést. Kérik, hogy aki a képen látható személyt felismeri, tud hollétéről, vagy a bűncselekmény részleteiről,.akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. A dunaújvárosi nyomozók kérik azoknak a tanúknak a jelentkezését is, akik 2019. április 23-án a délutáni órákban 16 óra és 17 óra között a dunaújvárosi Vasmű utcai dohányboltban vásároltak.