Előfizetés

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.25. 13:50
Képünk illusztráció
Fotó: Eugene Odinokov / AFP
A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.

Lángoló nyaralóban lelte halálát egy ember Csongrádon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.25. 11:54
A kép illusztráció, egy mentési gyakorlaton készült.
Fotó: Népszava
Teljes terjedelmében égett a 30 négyzetméteres épület, a tragédiára a lángok megfékezése után derült fény.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtök délelőtt Csongrádon, a Keszeg utcában, írja a katasztrófavédelem.
A helyszínre a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.
Az egységek az ingatlan átvizsgálása során egy holttestet találtak.

Balesetek miatt nagy a torlódás az M0-áson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.25. 10:25
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
Akár egy órával is nőhet a menetidő mindkét irányba.
Az M0-s autóút déli szakaszán Nagytéténynél és Dunaharasztinál rendkívül erős a forgalom. Az Útinform tájékoztatása szerint tovább rontja a helyzetet, hogy az M5-ös autópálya felé a 11-es kilométernél egy kamion és egy autó karambolozott. Mellettük egy sáv autózható, csaknem 1 óra a plusz menetidő. A másik oldalon az M1-es felé, az M51-es csomópont után, a 22-es kilométernél négy autó ütközött össze. A sérült járművek a belső sávot foglalják el, itt is közel 1 órával nőhet a menetidő.