Előfizetés

Nem kell börtönbe mennie az indexes újságírót összeverő biztonsági őrnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.26. 12:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyorséttermi szekuritist a kamera sem zavarta, véresre verte áldozatát, aki csak a panaszkönyvet szerette volna kikérni.
Tíz hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2017-ben egy Erzsébet körúti gyorsétterem biztonsági őreként vert meg egy vendéget- írja közleményében az ügyészség. 
Bár a közleményből ez nem derült ki, az Index újságírójának esetéről van szó, akit 2017. október 15-én vertek véresre egy KFC-étterem előtt. Az újságíró korábban szóváltásba keveredett gyorsétterem egyik eladójával és üzletvezetőjével, mert , hogy nem szóltak neki időben, hogy már csak elvitelre kérhetne ételt. Az újságíró ekkor a panaszkönyvet kérte, de csak egy üres lapot kapott, majd mikor ezt is kifogásolta, az üzletvezető kérésére a vádlott kicipelte az étteremből.
Itt, az bejárat előtt kezdődött az erőszak: a szekuritis rángatta, többször is arcon ütötte a sértettet, aki elesett, orra is vérezni kezdett az ütlegek hatására. A vádlottat az sem különösen érdekelte, hogy a sértett telefonjával felveszi az egész jelenetet, a verés után visszasétált az üzletbe, mint aki jól végezte dolgát. Az eset miatt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat súlyos testi sértés kísérlete miatt. A vádlott élt a gyorsított eljárás adta lehetőségekkel, elismerte a bűncselekményt, lemondva a további tárgyaláshoz való jogról is -így a bíróság azonnal jogerős ítéletet hozhatott. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy az étteremlánc később profin, felelősségét nem hárítva járt el: kirúgták az őrt, a vizsgálat idejére felfüggesztették a műszakvezetőt és elnézést kértek a történtek miatt

Óriási dugó az M0-áson

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.26. 10:08
illusztráció
Fotó: Népszava
Hatalmas a torlódás az M0-s autóút déli szektorában az M5-ös felé, a Szigetszentmiklós-Csepel csomópont közelében baleset miatt - közölte az Útinform péntek délelőtt a honlapján.
A forgalom már mindkét sávon elindult, de az arra közlekedők közel másfél órás időveszteséggel számolhatnak az Útinform előrejelzése szerint. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy egy motoros autóval ütközött, egy ember megsérült. 

Fél Budapestet leszedálná a Röszkén talált nyugtatószállítmány (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.26. 09:37

Fotó: Facebook/ Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Több mint nyolcszázezer tabletta bivalyerős nyugtatót találtak a pénzügyőrök két szerb rendszámú kamionban
Kartonszámra pakolták ki a NAV pénzügyőrei a nyugtatókat abból a két szerb teherautóból, amit röszkei határátkelőben állítottak meg. A vámhivatal MTI-nek elküldött közleménye szerint összesen 800 ezer darab tablettát találtak az ellenőrzés során. Az egyik kamion hivatalosan fagyasztott szilvát szállított Szerbiából Németországba, de a röntgenképen feltűnt, hogy a raktérben a bejelentetten kívül más áru is van, ezért a rakományt tételesen átvizsgálták. A szigorított vizsgálat közben a fagyasztott szilvából 12 karton, összesen hétszázezer darab nyugtató került elő. A másik, átvizsgált teherautóban pedig több mint százezer tablettát találtak, amiket a sofőr ágya alatt, illetve szerszámosládákban rejtettek el a csempészek.
A NAV munkatársai lefoglalták a több mint 10,5 millió forint értékű gyógyszerszállítmányt, és egészségügyi termék hamisítása, illetve engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység miatt tettek feljelentést Az adóhivatal Facebook bejegyzéséből az is kiderül, hogy nagyon erős, Bensedin és Rivotril-márkájú nyugtatókról van szó, melyeket csak orvos vagy pszichiáter írhatna fel, és amik komoly függőséget is okozhatnak.