Előfizetés

Ez a név nyert a Harry és Meghan születendő gyermekére vonatkozó fogadáson

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.26. 20:17
Harry herceg és felesége, Meghan Markle. Fotó: AFP/Daniel Leal-Olivas
A herceg tragikus körülmények között elhunyt édesanyja még mindig élénken él a britek szívében.
A Diana név az abszolút favorit azok körében, akik Harry herceg és Meghan hercegné hamarosan megszülető gyermekének nevére tesznek fel téteket a londoni fogadóirodákban. Rupert Adams, a legnagyobb brit fogadási hálózat, a piac 25 százalékát ellenőrző William Hill nemzetközi sajtókapcsolati igazgatója Londonban dolgozó külföldi tudósítóknak tartott pénteki tájékoztatóján elmondta: a fogadójátékosok zöme biztos abban, hogy a hercegi házaspár gyermeke leány lesz, és 
a majdani újszülött nevére beérkező fogadási tétek több mint 60 százalékát a Diana első keresztnévre teszik fel.

Adams elmondta: arra, hogy Harry és Meghan gyermeke leány lesz, április elején hirtelen olyan mennyiségű fogadás érkezett, hogy a William Hill ezt a fogadási lehetőséget lezárta, abból a meggyőződéséből kiindulva, hogy „valaki valamit tud”.  Az udvar októberben jelentette be, hogy Meghan gyermeket vár.  A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de egybehangzó értesülések szerint
az újszülött e hónap végén vagy május elején jön a világra.

A William Hill fogadóhálózat szakértője a pénteki sajtóbeszélgetésen elmondta: a fogadójátékosok által leggyakrabban megjátszott nevek listájának első hét helyén leánynevek állnak, és a favoritnak számító nevek között szerepel a Diana keresztnév után a Victoria, az Alice, a Grace, az Isabella, az Elizabeth - II. Erzsébet királynő nevének angol változata -, valamint a Rose leánynév.
A fiúnevek közül a legnépszerűbb fogadási tét az Arthur, utána az Alexander, a James, az Edward, az Albert és a Christopher első keresztnév-lehetőség következik.

A Victoria név Viktória királynőre, a jelenlegi uralkodó üknagymamájára utalna. Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, és az Artúr is szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György király nevei között.