Havi hárommillióba kerül az állami divatügynökség budai villája

Publikálás dátuma
2019.04.26. 19:57
Orbán Ráhel. Fotó: Népszava
Úgy tűnik, a divattal is a kormány kedvenc reklámügynöksége jár jól.
Havi 2,5 millió forintért bérli az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat és Design Ügynökség a székhelyéül szolgáló Istenhegyi úti villát, amelynek üzemeltetése további havi 624 ezer forintba kerül  – írja a HVG. A lap állami divatügynökségtől ezután közérdekű adatigénylésben érdeklődött afelől, hogy eddig kikkel kötöttek szerződést amire válaszul egy linket kaptak, amelyen valamennyi szerződés megtalálható. Az első szerződésből azonnal kiderült, hogy a „bérleti szerződés-irodabérlet”, ellenértéke nettó 2,496 millió forint/hó, és ehhez jön az üzemeltetés, ami 624 ezer forint havonta.
Az oldalról kiderül az is, hogy:
  • egy ügyvédi irodát havi 960 ezerért foglalkoztatnak,
  • a Várkert Bazárban március végén-április elején 8,7 millióért béreltek helyszínt a Budapest Central European Fashion Weekre
  • a Magyar Turisztikai Ügynökségnek „HR supportra” havi 600 ezret fizetnek
  • valamint, hogy egy cégnek „Brera installáció kivitelezésre” 14,6 milliót fizettek.
Az oldalon egy közbeszerzési lista is található, amelyből úgy tűnik, a divattal is a kormány kedvenc reklámügynöksége jár jól:
409 millió forint keretösszegű szerződést kötöttek a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. konzorciumával a Magyar Turisztikai Ügynökség divat és design tevékenységéhez kapcsolódó feladatainak ellátására

, valamint ugyanezzel a konzorciummal szerződtek 155 millió forintra a budapesti Fashion Week rendezvényszervezési és kommunikációs ügynökségi feladatainak ellátására is.
Szerző
Frissítve: 2019.04.26. 20:02

Megdőlt az országos melegrekord

Publikálás dátuma
2019.04.26. 19:36
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Békéssámsonban 30,9 fokot mértek pénteken.
Az automata mérőhálózat előzetes adatai alapján pénteken Békéssámsonban 30,9 fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel átadva a múltnak a korábban április 26-ára érvényes 30,4 fokos országos csúcsot – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán. Bakson, Fülöpházán, Kiskunmajsán, Kübekházán és Pitvaroson is 30,8 fokot regisztrált a mérőműszer, további nyolc alföldi állomáson pedig 30,5 és 30,7 fok között volt a csúcs. A budapesti rekord (29,3 fok, 2013) viszont a továbbiakban is marad, mert a belvárosban „csak” 29,2, míg Pestszentlőrincen 28,9 fokot regisztráltunk.
Szerző

Félcivil zűrzavar Baranyában: Mellár előválasztást akar

Publikálás dátuma
2019.04.26. 19:32
Mellár Tamás, független képviselő az Országgyűlésben. Fotó: Molnár Ádám
Noha korábban úgy tűnt, hogy teljes ellenzéki összefogás alakul Pécsen az önkormányzati választásra, mára kiderült: jócskán akadnak még viták.
Az MSZP, a DK és a Momentum változatlanul a már januárban bemutatott polgármester-jelöltet, Péterffy Attilát támogatja, de a Jobbik és az LMP nem állt be mögé. Ráadásul komoly viták robbantak ki a városban erős támogatást élvező Mindenki Pécsért Egyesületben, amelynek maga Péterffy is alapítója. Mint emlékezetes, Mellár Tamás professzor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője tavaly áprilisban Pécsről került a parlamentbe, az ellenzéki pártok többségének támogatásával, a Mindenki Pécsért Egyesület színiben. Mellár lapunknak azt mondta, személy szerint nem tudja támogatni Péterffyt, mert úgy látja: ő nem képes lényeges változást hozni a város életében. Ebből azonban szerinte még nem következik az, hogy az ő nevével fémjelzett Mindenki Pécsért Egyesület nem áll be Péterffy mögé. Ennek azonban – tette hozzá – az a feltétele, hogy az MSZP, DK és a Momentum aspiránsa, Péterffy részt vegyen egy helyi előválasztáson. Arról nem beszélt Mellár, hogy ki lenne Péterffy ellenfele. A Fideszhez közel álló helyi portálon az a hír jelent meg a napokban, hogy Mellár nemcsak Péterffyt nem támogatja, hanem egyesületével külön egyéni jelölteket állít. – Hazugság, biztos, hogy nem lesznek vetélkedő ellenzéki jelöltek Pécsen. Vagy a Mindenki Pécsért Egyesületnek lesz az ellenzéki pártokkal egyeztetett képviselője, vagy pedig az ellenzéki pártok alakítanak ki valamilyen együttműködési formát – jelentette ki lapunknak Mellár. – Én is alapítója vagyok a Mindenki Pécsért Egyesületnek és azért nem kedvel Mellár, mert mindig elmondom neki a véleményemet. Mellár nagyon hiú ember, a helyi és az országos pártvezetők pedig nem mernek fellépni ellene – ezt már Péterffy Attila mondta lapunknak. Az MSZP, a DK és a Momentum jelöltje szerint a pécsi előválasztás a „professzor szokásos mondása”, ráadásul – tette hozzá Péterffy – Mellár az egyesület alapítóinak beleegyezése nélkül nyilatkozgat a nevükben. – Az egyikük épp ezért ki is lépett a napokban – fűzte hozzá. Mellár másképp látja, szerinte ugyanis Péterffy egyszer nyolc-tíz ember előtt azt mondta neki: „Vigyázz mit mondasz, mert minden beszélgetésünket felveszem.” – Ez a mondat nem segített a kapcsolatunkon – vélekedett. Az MSZP és a DK pécsi vezetője azt mondta lapunknak, csalódtak a professzorban, hiszen ők minden támogatást megadtak neki áprilisban. Keresztes László Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője, a párt baranyai erős embere viszont azt nyilatkozta: sok mindenben igaza van Mellárnak. – Sem az LMP, sem a Jobbik nem támogatja Péterffyt, ez nem lehet véletlen. A terveink szerint viszont néhány héten belül színre lép egy alkalmas közéleti szereplő Pécsen. Nyár végén pedig közvélemény-kutatással döntenénk el, hogy ki a legalkalmasabb a város vezetésére – hangsúlyozta Keresztes.
Szerző
Témák
Pécs
Frissítve: 2019.04.26. 19:57