Hódmezővásárhely;Márki-Zay Péter;

2019-04-27 15:17:42

Kivonultak a fideszesek - újabb hódmezővásárhelyi közgyűlés fulladt kudarcba

Hazugságnak nevezték, hogy korábban a fideszes városvezetés közpénzből fizetett volna magán repülőutakat, bár Márki-Zay ezt dokumentumokkal is alátámasztja. Aztán egy ponton mind otthagyták az ülést.

Újabb közgyűlésen blokkolták Hódmezővásárhelyen a fideszes önkormányzati képviselők Márki-Zay Pétert, írja a Mérce.hu. A rendkívüli közgyűlésen szó esett volna a fideszes képviselők által kezdeményezett Trianon-emlékmű költségeinek megszavazásáról, illetve a Lázár János féle batidai vadászkastélyhoz vezető önkormányzati útról is.

Csakhogy a fideszes képviselők kivonultak az ülésről. Előzetesen azt követelték, hogy a polgármester mutassa be az önkormányzatnak külső informatikai szolgáltatásokat végző cégekkel kötött szerződéseit. Márki-Zay Péter erre válaszul jelezte, hogy megfontolják a szerződések kiadását. Ám a helyi fideszesek nem egy együttmőködésre hajló válaszra készülhettek, ugyanis mind felálltak és távoztak.

A szerződések követelésének előzménye, hogy  - mint az szerdán kiderült - Hódmezővásárhely önkormányzatának állami előfinanszírozását felfüggesztették, egy olyan késés miatt, amit a polgármester szerint hackertámadás okozott. A polgármester a Mércének azt mondta, március végén rendőrségi feljelentést is tettek, miután egy számítógépes „zsarolóvírus” informatikai rendszerükből egy nap adatait törölte, és további egy hétbe került azt helyreállítani, addig pedig a polgármesterei hivatal nem tudott haladni. A Magyar Államkincstár így nem kaphatta meg időben a kötelező éves beszámolót.

Nem ez volt az egyetlen feszült pontja az ülésnek. Márki-Zay Péter közösségi oldalán jelezte: a közgyűlésen újfent felmerült az az eset, amikor az akkor még fideszes vezetés idején a kabinetiroda magáncélú repülőutat szervezett, a repülőjegy-számlán pedig külön kérték, hogy ne legyenek feltüntetve az utasok nevei, csak a járat. A közgyűlésen Márki-Zay beszámolója szerint a fideszes képviselők bekiabálással hazugságnak nevezték mindezt, mire válaszul a polgármester ezt bizonyító dokumentumokat publikált.