Előfizetés

Kétmillió forintot csaltak ki az „unokázós” csalók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 11:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az idős asszonytól úgy csalták ki a pénzt, hogy azt hazudták, lánya balesetet okozott.
Újfent „unokázós” csalókat fogott el a rendőrség. A police.hu-n olvasható közlemény szerint egy XII. kerületben lakó idős asszonyt hívott fel egy férfi április 26-án este, és közölte, hogy a nő lánya balesetet okozott. 
A férfi ekkor átadta a telefont társának, aki az idős asszony lányának adta ki magát, és 2 millió forintot kért az ügy elrendezéséhez.

A hölgy borítékba tette a pénzt és a férfi utasításának megfelelően levitte a társasház bejárata elé, ahol átadta a borítékot egy ismeretlen nőnek, akit egy másik nő várt egy autóban. Az „unokázós” bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport a ház előtt elfogta a két elkövetőt.   
A rendőrök a fiatalabb nőnél hiánytalanul megtalálták a pénzt.

A nyomozás során kiderült, hogy anya és lánya követte el a bűncselekményt.
A rendőrök a két nő lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat és SIM kártyákat találtak, illetve lefoglalták azt a Ford típusú személygépkocsit, amivel a bűncselekményt elkövették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a F. Zsuzsanna és B. Józsefné ellen. A nyomozók gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkét nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​ Az elmúlt hónapokban több hasonló esetről is érkezett bejelentés a rendőrségre.

Kiszállt a rendőrség a magyar lombikcéghez, lefoglalták az összes számítógépet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 10:43

Fotó: Shutterstock
Rendőrségi vizsgálat zajlik a Humán Reprodukciós Intézet Kft. — más néven Versys Klinika — ellen.
Az Index úgy tudja, hogy a cég Madarász irodaparkban lévő épületét és a klinika egy részét a rendőrség lezárta. Az intézményvezető Vereczkey Attila otthonában házkutatást tartottak, és a portál információi szerint a rendőrök lefoglalták az összes számítógépet. 
A rendőrség megerősítette, hogy az ügyben nyomozás zajlik: „a Készenléti Rendőrségi Nemzetei Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.” Az intézményvezető a jövő hétre ígért válaszokat.

"Helyreigazítás:

A nepszava.hu weboldalon 2019. április 28. napján közzétett "Kiszállt a rendőrség a magyar lombikcéghez, lefoglalták az összes számítógépet" című cikkükben valótlanul állítottuk, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik a Humán Reprodukciós Intézet Kft. - más néven Versys Klinika - ellen. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Humán Reprodukciós Intézet Kft.  - Versys Clinics - ellen soha nem volt és jelenleg sem folyik büntetőeljárás.  Valótlanul állítottuk, hogy a cég Madarász irodaparkban lévő épületét és a klinika egy részét a rendőrség lezárta, valamint azt, hogy a rendőrök lefoglalták az összes számítógépet. Ezzel szemben a valóság az, hogy a klinika egyetlen részét sem zárta le a nyomozó hatóság. A klinika számítógépei sem kerültek lefoglalásra, azokról csupán adatokat mentettek le." 

Nyolc métert zuhant egy fiatal lány a budai erdőben (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 10:25

Fotó: Népszava
Nyolc métert zuhant egy fiatal lány szombat délután Budapesten, a II. kerületi Szépjuhászné út és Szépjuhászné köz által közrefogott erdős területen. A főváros hivatásos tűzoltói alpintechnikai eszközökkel végezték a mentést: kötélpályát építettek ki, majd egy speciális hordágyra fektették és felhozták a lányt, akit már a mentők vártak.
A videót Winter László tűzoltó zászlós készítette.