A rabbit próbálta menteni a zsinagógai lövöldözés áldozata

Publikálás dátuma
2019.04.28. 14:45
One dead, three injured in US synagogue shooting
Fotó: SANDY HUFFAKER / AFP
Egy hatvanéves nő életével is védte a közösség vallási vezetőjét.
A San Diego-i lövöldözés egyetlen halottját, a 60 éves Lori Gilbert Kaye-t hősként emlegeti az izraeli oktatási miniszter, Naftali Bennett. A hölgy a lövöldözés során a rabbi elé vetette magát, hogy testével védje a vallási vezetőt a golyóktól – írja a Guardian. A hatóságok megerősítették, hogy 
a sérültek közül ketten - egy nyolcéves kislány és annak 31 éves nagybátyja- izraeli állampolgárok.

A nevük nem nyilvánosak, de az már hivatalos, hogy az állapotuk stabil. Mint azt már korábban megírtuk, szombaton lövöldözés volt a Poway városában, San Diego közelében, Kalifornia államban – egy ember meghalt és három megsebesült. A lövöldözéskor mintegy száz ember lehetett a zsinagógában, akik a pészah utolsó napját ünnepelték. Az elkövető a 19 éves John Earnest, aki ellen már nyomoztak egy kaliforniai mecset felgyújtás miatt is.
Szerző
Témák
lövöldözés

Apa és két fia lehetettek a Srí Lanka-i merényletek fő szervezői

Publikálás dátuma
2019.04.28. 14:09
A közösségi média mindenféle platformját a merényletsorozat kezdete óta blokkolja a kormány
Fotó: ISHARA S. KODIKARA / AFP
Videofelvétel lehet a bizonyíték az összehangolt támadások kitervelőinek személyére.
Pénteken a Sri Lanka-i rendőrség razziát tartott egy épületben, ahol a húsvéti terrortámadás felelőseit kerestek. A rajtaütésen 18 ember vesztette életét, köztük 6 gyermek. A hatóság tájékoztatása szerint azért volt ennyi áldozat, mert a keresett terroristák közül volt, aki felrobbantotta magát írja a Reuters.
Az akció fő célpontjai Zahran Hasim, Hasim öccse és apja voltak, akik mindannyian életüket vesztették rajtaütéskor.

Állítólag videofelvétel bizonyítja, hogy ők hárman állhattak a több mint 250 ember haláláért felelős összehangolt támadások mögött. A közösségi médiába is feltöltött felvételen az látható, amint a három férfi arra buzdítja követőit, hogy öljenek meg minden „nem hívőt”.
Szerző
Témák
Sri Lanka

Tragédia Seattle-ben: Négy embert ölt meg egy ledőlt daru (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.28. 13:20

Fotó: Joe Nicholson / MTI
A szerkezet a Google új épületén dolgozott, amikor egyszer csak lezuhant az alatta elhaladó autókra.
Két munkás és két autó egy-egy utasa lelte halálát abban a balesetben amely a seattle-i Mercel Streeten történt, helyi idő szerint szombat délután. Egy, az új Google épületén dolgozó toronydaru egyszer csak lezuhant az épület tetejéről, a benne lévő munkásokkal együtt éppen az alatta elhaladó autókra – írja a Seattle Times. A balesetben négyen megsérültek, közülük három személyt, egy 25 éves nőt,annak 4 hónapos kislányát és egy 27 éves férfit kórházba szállítottak, a negyedik személyt- aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett- pedig a helyszínen ellátták.  Seattle-ben és környékén évtizedek óta nem történt hasonló, halálos építkezési baleset. 
Szerző
Témák
Seattle
Frissítve: 2019.04.28. 14:24