Halálra gázoltak egy biciklist Szegeden

Publikálás dátuma
2019.04.29. 08:33
Illusztráció
Fotó: Népszava
Összeütközött két autó a Temesvári körúton. Az egyik jármű megpördült és elsodort egy kerékpárost.
Elütöttek egy kerékpárost Szegeden, a Temesvári körút és a Székely sor kereszteződésében hétfő reggel – írja a police.hu. Az elsődleges adatok szerint egy, a Temesvári körúton haladó autó sofőrje a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy Székely sorról érkező autóval. Az ütközés következtében az egyik jármű megpördült és elsodort egy ott közlekedő biciklist. A kerékpáros nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező utcákra terelik.
Szerző

Felszámoltak egy marihuánaültetvényt Kiskunfélegyházán

Publikálás dátuma
2019.04.28. 18:18

Fotó: police.hu
A kábítószertermesztési ügy tavaly június óta húzódott.
Még 2018. nyarán indult el egy marihuánatermesztési ügy, amelynek most tettek pontot a végére a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai írja a police.hu  A rendőrök az elhagyatott tanyán, egy fóliasátorban egy 197 tőből álló kiépített cannabisültetvényt találtak. Ezen felül már leszüretelt és kiporciózott állapotban összesen több mint 300 gramm növényi anyagmaradványt foglaltak le, amelyek eladásra kész állapotban voltak.
A nyomozók az ültetvény 31 éves tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.
Szerző
Témák
marihuána
Frissítve: 2019.04.28. 18:31

Megtalálták a nőkre vadászó ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát

Publikálás dátuma
2019.04.28. 17:54

Fotó: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP
Egyik áldozatával egy randiapplikáción ismerkedett meg.
Újabb, immár harmadik áldozatát találták meg vasárnap egy mesterséges tó mélyén Ciprus első ismert sorozatgyilkosának, egy külföldi nőkre vadászó hivatásos katonatisztnek. A 35 éves százados öt nő és két leánygyermek meggyilkolását vallotta be, ő mutatta meg a rendőröknek a Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tavat, egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározóját, amelynek mérgező vizében elrejtette a megölt öt nő közül háromnak a holttestét.    
A hatóságok vasárnap felszínre hoztak a tó fenekéről egy holttestet rejtő bőröndöt, amelyet betondarabokkal süllyesztettek a mélybe.

Megtaláltak egy második bőröndöt is, de azt egyelőre nem emelik ki, inkább tovább kutatnak a harmadik áldozat után. A két és fél éve kezdődött gyilkosságsorozatra azután derült fény, hogy 
két hete túrázók véletlenül felfedezték az egyik áldozat holttestét a rézbánya aknájában

, egy hét múlva ugyanott pedig megtaláltak egy másik áldozatot is. A nyomozás hamar elvezetett a katonatiszthez, aki öt nő és egy kiskorú lány megölését vallotta be. A férfi
kizárólag a földközi-tengeri szigetországban dolgozó külföldi nőkre vadászott,

áldozatai között van fülöp-szigeteki, nepáli és román is. A ciprusi rendőrfőnök belső vizsgálatot rendelt el, mivel sokan azzal vádolják a rendőrséget, hogy nem vizsgálta ki érdemben az eltűnési ügyeket. A rendőrség első reakciójában azt közölte, jogszabályok korlátozzák az alaposabb nyomozó munkát, például a lehallgatásokat az eleinte nem túl súlyosnak látszó ügyekben.
Szerző
Témák
gyilkosság