Levette a patkánykormányozós válaszvideót az MSZP

Publikálás dátuma
2019.04.30. 10:29

Fotó: Népszava
„Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál” – írta Ujhelyi.
Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat” – közölte Ujhelyi István a Facebook-oldalán. Az MSZP EP-kampányfőnöke kiemelte: ezután sem fogják tűrni, hogy hazaárulózzák őket vagy az akasztásukon viccelődjenek a hatalom szereplői és kiszolgálói. „Ha támadnak, mi visszatámadunk” – hangsúlyozta. Ugyanakkor – folytatja Ujhelyi – meghallotta és megértette „közösségünk véleményformálóinak féltő szavait is”.
Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt. A Fidesz hazug, súlyos pénzekkel meghirdetett kampányára adtunk hangos, karakán és – vállalom – sokkoló választ. Tudom és érzem a visszajelzések tömegéből, hogy sokak elvárása volt az, hogy végre határozottan és egyértelműen kiálljunk magunkért és közösségünkért” –  írta, hozzátéve:
„a válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról.”

Ujhelyi kiemelte, hogy nem süllyednek le a mocsárba melléjük dagonyázni, de azt sem tűrik, hogy belenyomják őket.
„Elvárom, hogy a Fidesz befejezze hazug kampányát velünk szemben”

– üzente.

Ujhelyi István hétfőn tette közzé legújabb videóját, ami bevallása szerint dühben fogant. Ujhelyi szerint senki nem sértegeti a Fidesz támogatóit – ilyesmi elfogadhatatlan lenne, bármelyik politikai oldal képviselői követik el. Az MSZP EP-kampány főnöke szerint ráadásul a demokratikus ellenzék politikusainak óvatosan kell viselkedniük, hogy különbek legyenek azoknál, akiket meghaladni akarnak. „De ha a Fidesz így kiprovokálja, hogy Budapest súlyos rágcsálóirtási vészhelyzetén túl is beszéljünk a politikai patkányügyről, akkor bevállalom: nevezzük el a politikai maffiájuk időszakát „patkánykormányzásnak” – mondta Ujhelyi.
Szerző
Frissítve: 2019.04.30. 10:39

Hosszú idő után a szakszervezetek felvonulásával kezdődik a majális

Publikálás dátuma
2019.04.30. 10:00

Fotó: Molnár Ádám
A menet 11-kor indul az Andrássy úton a Városligetbe.
Hosszú idő óta először ismét felvonulással kezdődik négy szakszervezeti szövetség tagjainak részvételével az idei május elseje. A Kodály köröndön gyülekezik negyed 11-től az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szervezeteinek tagsága. A menet 11-kor indul az Andrássy úton a Városligetbe. A Koós Károly sétányon felállított nagyszínpadon a magyar szakszervezeti vezetők mellett beszédet mond Thiébaut Weber, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) szövetségi titkára és Jan Willem Goudriaan az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (EPSU) főtitkára is. Ezt a szakszervezetek közös sátrában több közéleti beszélgetés is követi.  15 órától nyílt ifjúsági fórumot tart a MASZSZ és a SZEF ifjúsági szervezete a Hallgatói Szakszervezettel (HaSZ), közben pedig a sátorban Mikor fogunk már összefogni címmel kezdődik beszélgetés Petschnig Mária Zita közgazdásszal, Tétényi Éva "független politikussal", Galló Istvánné SZEF alelnökkel, Dávid Ferenc közgazdásszal, Tarnay Kristóffal, a Szegedi Civil Háló alapítójával és Földiák András SZEF elnökkel.
Az ellenzéki pártok közül a Momentum Mozgalom Európamenet! Címmel szervez felvonulást délután 15 órától a Szabadság tér - Andrássy út - Kodály körönd útvonalon, amelynek végén 17 órától beszédet mond Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa, Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő, Balázs Péter, volt külügyminiszter a V21-csoport képviseletében és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.
A Szolidaritás egész napos majálist tart a Petőfi híd budai hídfőjénél. A Munkás Büszkeség Napjaként meghirdetett rendezvényen 15 órakor kezdődik közéleti fórum Németh Angéla XV. kerületi polgármester, Czeglédy Csaba ügyvéd, baloldali politikus, Székely Tamás MASZSZ alelnök, Megyeri Ferenc punkzenész és Székely Sándor, független országgyűlési képviselő részvételével.
A Demokratikus Koalíció a Városligeti Napozórétre várja híveit, ahol déli 12 órakor mondanak beszédet a párt politikusai, köztük Dobrev Klára EP listavezető. Az MSZP is megszokott helyén, a városligeti Nagyréten tartja a majálisát a Párbeszéddel együtt - Karácsony Gergely és Tóth Bertalan dél tájban beszél.
Frissítve: 2019.04.30. 15:44

Három gyerek is leesett, pelenkázóasztalt hív vissza az IKEA

Publikálás dátuma
2019.04.30. 09:59

Fotó: IKEA
Sokan nem előírásszerűen használják a biztonsági rögzítő alkatrészt.
Leesés veszélye miatt visszahívja az IKEA a SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt.    Az áruházlánc három olyan esetről értesült, amikor a termék lehajtható része meglazult és gyerekek leestek a pelenkázóasztalról. „A termékbiztonság minden esetben elsődlegesen az IKEA számára, ezért sajnálattal értesültünk a fenti esetekről, de nagyon örülünk, hogy a gyerekek tudomásunk szerint jól vannak. Az IKEA ennek ellenére, elővigyázatosság céljából, további tájékoztatást tesz közzé a termékkommunikációra vonatkozóan” – idézik közleményükben Emelie Knoestert, a gyerekbútor üzletág vezetőjét. A jelentésekből az IKEA számára az derült ki, hogy a vásárlók sok esetben napi rendszerességgel lehajtható pelenkázóként alkalmazzák a terméket, azonban nem előírásszerűen használják a biztonsági rögzítő alkatrészt. „Az IKEA arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági rögzítő alkatrésszel. Amennyiben az alkatrész elveszett vagy nem a megfelelő helyre került, kérjük, lépjen kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen adunk új alkatrészeket” – közölte az áruházlánc, hozzátéve: meggyőződésük, hogy rendeltetésszerű használat esetén a termék biztonságos. A használathoz mellékelt útmutató itt található.
Szerző