Hat hallgató kapott golyót az egyetemen - az elkövető franciául, portugálul tanult, és jó gyerek volt

Publikálás dátuma
2019.05.01. 07:42

Fotó: LOGAN CYRUS / AFP
A nagypapa nem tudta, honnan van ámokfutó unokájának fegyvere.
Lövöldözés volt helyi idő szerint kedden az észak-karolinai Charlotte nagyváros egyik egyetemén, az Egyesült Államokban, a tragédiának két halálos áldozata és négy sebesültje van. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyi médiumok tudósításai szerint a gyanúsított valószínűleg az egyetem egyik diákja. Kedden, helyi idő szerint a késő esti órákban a rendőrség közleményben tudatta, hogy a gyanúsított a 22 éves Trystan Andrew Terrell. Közelebbi részleteket nem hoztak róla nyilvánosságra. Az újságírók azonban felkeresték a családtagjait, és a nagypapa nyilatkozott is. Elmondta, hogy az unokája két évvel ezelőtt - miután az édesanyja meghalt - az apjával együtt költözött Texasból Észak-Karolinába. A fiatalember valóban az egyetem hallgatója volt, franciául és portugálul tanult és a nagyapa elmondása szerint soha nem foglakozott fegyverekkel. A nagyapa arról semmit sem tudott mondani, honnan volt Terrellnek pisztolya, amivel az egyetemen lövöldözött. A charlotte-i rendőrség Twitteren közölte, hogy letartóztatásával elhárult a további veszély, másik elkövetőről nem tudnak. A rendőrök lezárták az egyetemi campust és a környező utcákat. Az intézmény épületeit egyenként átvizsgálták, s a környező utcákat is átfésülték. Későbbre ígértek részletes tájékoztatást. Kedden este közleményt adott ki az a kórház is, amelyikben a négy sebesültet ápolják. Kiderült: az első hírekkel ellentétben nem ketten, hanem hárman vannak válságos, életveszélyes állapotban. Későn este tartott sajtótájékoztatót az állam kormányzója, Roy Cooper is. Elmondta: "nagyon meg kell nézni", hogy hogyan történhetett meg a lövöldözés, és mindent el kell követni annak érdekében, hogy a fegyvereket távol tartsák az oktatási intézményektől. A politikus leszögezte: fontos, hogy a diákoknak ne kelljen az életüket félteniük, ha bemennek az egyetemre, és az is fontos, hogy a szülők se aggódjanak a gyermekeik miatt, ha iskolába indítják őket. A skót és ír presbiteriánusok alapította Charlotte mintegy 900 ezer lelket számláló lakosával Észak-Karolina legnagyobb városa. Öt egyeteme van, a lövöldözés az Észak-karolinai Egyetem (University of North Carolina) campusán történt. Az egyetemen 30 ezer hallgató tanul, és a keddi volt az utolsó oktatási nap, szerdától kezdődik a vizsgaidőszak.   
Szerző
Frissítve: 2019.05.01. 07:50

Belehalt sérüléseibe a szentendrei baleset korábban újraélesztett sérültje

Publikálás dátuma
2019.04.30. 21:38

Fotó: Cseke Csilla / MTI
A 46 éves férfit kórházba szállították, ahol két nap múlva életét vesztette.
Meghalt a szombati szentendrei baleset sérültje, akit a mentősöknek még sikerült újraéleszteni a helyszínen. A 46 éves férfit kórházba szállították, ahol viszont két nap múlva belehalt a sérüléseibe – írja az Index. A portál szerint az áldozat Sz. András, az Árvácska Állatmenhely egyik vezetője. Szombaton két autó ütközött frontálisan Szentendrén. A két autóban négyen utaztak, egyikük a roncsok közé szorult, az első hírek szerint az életét már nem tudták megmenteni. A kiérkező első mentőegység az egyik sérültet a roncsba szorulva, élettelenül találta. Mivel a férfihoz nem lehetett hozzáférni, a előbb a három másik sérült ellátását kezdték meg. Miután a tűzoltók szétbontották a roncsot, az időközben megérkező mentőhelikopter személyzetének sikerült újraéleszteni és kórházba szállítani a középkorú férfit.
Szerző

Járókelők sérültek meg egy balesetben a Wesselényi utcában

Publikálás dátuma
2019.04.30. 21:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínelés idejére az éintett szakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező utcákba terelik.
Elgázolt két gyalogost egy autó kedd este Budapest VII. kerületében, a Wesselényi utca és a Kertész utca kereszteződésében. A balesetben megsérültek a járókelők – írja a police.hu. A rendőrök a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a Wesselényi utca balesettel érintett szakaszát, a forgalmat a környező utcákba terelik. A hvg.hu cikke szerint a Wesselényi utca és a Kertész utca sarkán összeütközött két autó. Az egyik autó valószínűleg nem adta meg az elsőbbséget a másiknak, amelynek így nekiütközött, és a járdára lökte, ahol megsérültek a járókelők.
Szerző