Kovács Ákos szerint London olyan, mintha Mozambikban vagy Líbiában lenne

Publikálás dátuma
2019.05.04. 12:59

Fotó: Youtube
Az énekes szerint „Európa jövőjéről lehetne elmélkedni” ennek kapcsán.
Turnéstart Londonban címmel töltött fel egy videót Youtube csatornájára Kovács Ákos. A felvételen Ákos a Londonban sétálgat, megkóstolja a helyi jellegzetességeket, ellátogat egy templomba és persze koncertet ad – szúrta ki a 444. A vlog elején ( az 55.másodpercnél) a következő mondat is elhangzik: 
„Ez olyan, mintha Kazincbarcikán lennénk, vagy Fehérgyarmaton, csak teljesen más. Európa jövőjéről lehetne elmélkedni gyerekek. Olyan, mintha Mozambikban lennénk, vagy nem tudom, Líbiában.”

– éppen egy olyan résznél, ahol színes bőrű emberek is láthatóak.
Arról, hogy az énekes járt-e már korábban Líbiában, esetleg Mozambikban, nincs információnk.
Szerző
Témák
Kovács Ákos
Frissítve: 2019.05.04. 13:00

Egyre több magyar költözik Ausztriába

Publikálás dátuma
2019.05.04. 11:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
2018-ban sem állt meg az elvándorlás.
Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint több mint 82 ezer magyar él Ausztriában, ez további növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Ezek szerint egyre valószínűbb, hogy 2018-ban sem állt meg a magyar elvándorlás, legfeljebb lassult kicsit – írja a Portfolio. Az idén januári adatok alapján több mint 5600 fővel több (82 732) magyar állampolgár élt életvitelszerűen Ausztriában, mint egy évvel korábban. Ha nem az állampolgárságot, hanem a születési helyet nézzük, akkor ennél egy kicsivel alacsonyabb, 79 ezres adat a mérvadó.
Ugyan a 2018-as számok további lassulást mutatnak a korábbi évekhez képest, de még mindig számottevő emelkedést jelent.

2014-16 között a 8000 főt is meghaladta a növekedés. Sajnos a bevándorlási folyamatokkal kapcsolatban a részleteket egyelőre nem közölte az osztrák hatóság, így nem lehet tudni, hogy a fenti növekedés miből jött össze. Az állományi adatot alapvetően két fő dolog befolyásolja:
  • hányan telepedtek le újonnan az országban
  • és hányan mentek el más országba (ebben benne van a hazatérés is).
A fenti szám csak az életvitelszerűen ott élőket jelenti, valószínűleg ennél lényegesen többen dolgoznak az országban, hiszen több tízezren lehetnek azok is, akik ingáznak vagy nincs bejelentett lakcímük Ausztriában.
Szerző
Témák
kivándorlás
Frissítve: 2019.05.04. 12:19

Orbán egy 3 éves gyereknek magyarázta a Parlamentben, hogyan működik a demokrácia

Publikálás dátuma
2019.05.04. 10:14

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A szülinapos Ádámot először a miniszterelnöki dolgozószobában látták vendégül.
Harmadik születésnapja alkalmából a Parlamentben fogadott egy Ádám nevű kisfiút Orbán Viktor. A gyereket először a miniszterelnöki dolgozószobában látták vendégül, ahol ajándékokat és süteményt kapott, utána pedig az ülésteremben is körbevezették – az eseményről Orbán természetesen a Facebookján is közzétett egy videót.
A szülinapos a titkos szavazásba és a demokráciába is kapott egy kis betekintést, az utóbbit a következőképpen magyarázta a miniszterelnök: „Például döntsük el, hogy kapjon-e ma Ádám kakaót. Aki egyetért, nyomja meg ezt a gombot és kiírják, hogy hányan akarnak neked kakaót adni. Vagy: 
Ádám ma ne igyon kakaót, hopp akkor megnyomják ezt. És akkor nem kapsz kakaót”.

Szerző
Témák
Orbán Viktor
Frissítve: 2019.05.05. 10:13