kampány;gyerekek;politikai pedofília;

2019-05-06 15:03:24

Orbán és a kisfiú - a politikai pedofília tobzódása miatt az ombudsmanhoz fordul Tóth Bertalan

Hiába tiltakoznak a civil és az állami jogvédők, a népszerűséget hajhászó kormánypárti politikusok egyre-másra biodíszletté silányítják a gyerekeket.

Már az erkélyről kurjant a miniszterelnök, és nevetve konstatálja, hogy vendége szerint a Parlament az ő háza. A derültséget – leginkább a vendégét – a rendőrsziréna vijjogása csak fokozza. Az ugyanis egy játékautó tetejéről szól, a járgány pedig ajándék, születésnapi, Orbán Viktor ugyanis egy három-négy éves forma fiúcskát fogadott, akinek a kormányfő (pontosabban megtekintése természetes életközegében, az Országgyűlés épületében) a szülinapi ajándéka.

Ebben a történetben két elem nem új. Az egyik, hogy a hatalom emberei előszeretettel használják biodíszletnek az gyerekeket a kampányban. A másik az, hogy hiába szólítja fel bármilyen választási bizottság vagy ombudsman a kormánypárti politikusokat, hogy ne a gyerekekkel próbálják szavazataikat maximálni, az intés mit sem ér – legutóbb a kormányfő nem bírt magával.

Az MSZP elnöke most az alapvető jogok biztosához és helyetteseihez fordult, hogy indítsanak vizsgálatot annak érdekében, hogy a gyerekeket ne lehessen politikai célokra használni a jövőben.

Ugyanis Tóth Bertalan szerint nem vitás, hogy: a gyermeket életkortól függetlenül, feltétel nélkül megilleti az egyenlő emberi méltósághoz való jog. A szocialista politikus Székely László alapjogi biztosnak küldött levelében arról ír, hogy az alkotmánybírósági gyakorlat értelmében a fenti mondat azt jelenti, miszerint egy ember nem válhat eszközzé vagy tárggyá - senki számára. A gyermek esetében a politikai kampányeszközként való felhasználás éppen ezt a jogot sérti meg.

És a történetben van egy csavar. Ugyanis Tóth Bertalan mondatai abból a 2019 április eleji felhívásból köszönnek vissza, amit az alapjogi biztos jegyez két helyettesével együtt. Ebben többek között deklarálják, hogy "meggyőződésünk, hogy gyermek nem lehet egyszerű háttere, díszlete vagy népszerűségnövelő tényezője semmilyen pártpolitikai tevékenységnek." Továbbá az "állami jogvédők" arra kérik, az EP-választáson induló formációkat és jelölteket, hogy tartózkodjanak a gyerekek felhasználásától, és ne iskolák, óvodák, stb. felkeresésével hizlalják népszerűségüket.

Úgyhogy a jelek szerint az MSZP elnöke nyitott kapukat dönget, az alapvető jogok biztosa osztja majd álláspontját. A kérdés az, miért fogadnák meg az intelmeket a kormánypárti politikusok.

Gyerekek a kampányzivatarban