Babos győzelemmel kezdett Franciaországban

Publikálás dátuma
2019.05.07. 14:16

Fotó: www.babostimea.hu
Babos Tímea rossz kezdés után két szettben legyőzte a 16 éves francia Diane Parryt a 80 ezer dollár (23,1 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna első fordulójában, a franciaországi Cagnes-Sur-Merben.
Az első játszmában a magyar játékos (a világranglista 137. helyezettje) azonnal brékhátrányba került, majd újabb elbukott szervagémmel szabadkártyás ellenfele (487.) már 4:2-re vezetett. Babos azonban fordított, és a 6:4-re megnyert első szett után megőrizte a lendületét. 
A második felvonásban elhúzott 2:0-ra, és hiába lett 2:2 az állás, ismét sorozatban négy gémet tudott megnyerni, így végül 1 óra 30 perc alatt riválisa fölé kerekedett.
Babos nyolcaddöntős ellenfele az első helyen kiemelt 28 éves orosz Vitalija Djacsenko (80.) vagy a 20 éves ausztrál Priscilla Hon (138.) lesz.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea-Diane Parry (francia) 6:4, 6:2

Szerző

Fucsovics a második fordulóba jutott Madridban

Publikálás dátuma
2019.05.07. 14:11
Illusztráció
Fotó: SVEN HOPPE / AFP
Fucsovics Márton továbbjutott kedden a madridi salakpályás tenisztorna férfiversenyének első fordulójából, miután két szettben legyőzte a belga David Goffint.
Rosszul kezdődött a találkozó a világranglistán 36. helyezett Fucsovics számára. Goffin (23.) két brékkel 4:0-s előnyre tett szert, és két labdája volt az 5:0-t jelentő újabb brékhez. A 27 éves nyíregyházi játékos azonban összekapta magát, és sorozatban hat gémet nyerve 44 perc alatt szettelőnybe került.
A magas színvonalú második játszma gyors játékot, nagy küzdelmet és kiegyenlített csatát hozott, amelyet Fucsovics egy brékkel tudott lezárni. A mérkőzés 1 óra 41 percig tartott.
Fucsovics ellenfele a 2. fordulóban a 15. helyen kiemelt francia Gaël Monfils (18.) lesz, akivel eddig még nem mérkőzött meg.

Eredmény: férfiak, 6,5 millió euró (2 milliárd forint) összdíjazás:

1. forduló (a 32 közé jutásért): Fucsovics Márton-David Goffin (belga) 6:4, 7:5

Szerző

Közpénzből épül sportakadémia a csőd szélén álló egyesületnek, ahol Mészáros ügyvédje az elnök

Publikálás dátuma
2019.05.07. 09:41
Képünk illusztráció
Fotó: YE AUNG THU / AFP
A Postás Sportegyesület tornasport-akadémiájának pusztán az előkészítése 418 millió forintba kerül.
Március végén derült ki, hogy szűk két évvel Mészáros Lőrinc ügyvédje, Vörös József megjelenése és székfoglalója után tornasport-akadémiát kap a Postás Sportegyesület - írja az mfor.hu. A projektnek csupán az előkészítésre 418 millió forint közpénzt különített el a kormány, ám mint a portál forrása állítja, az egyesület dolgai csak távolról nézve vannak rendben.
A problémák több éve kezdődtek, amikor az egyesület területi vitába keveredett a Magyar Postával, a Magyar Telekommal és az Antenna Hungáriával. A pereskedés során az egyesület sokmilliós tartozást halmozott fel a közművek felé, és később a NAV végrehajtási eljárást indított el. Az mfor informátora szerint 2016 második felében kormányzati szintekig is eljutott az egyesület problémája, és 
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető akkori miniszter járt el az ügyben.

Az egyesület megmentésére kormányhatározat-tervezetet találtak ki: elfogadása esetén az akkori fejlesztési és emberi erőforrások miniszternek, valamint a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosnak kellett volna gondoskodnia a Postás Sportegyesületről forrásokkal, és a peren kívüli egyezség elősegítésével. A határozathoz csatolt tájékoztató szerint az egyesület akkorra 300 millió forintos adósságot halmozott fel, emellett legalább 360 millió forintot kellett volna sürgősen állagmegóvásra fordítani a sporttelepen.
A kormányhatározat azonban sosem került elfogadásra és aláírásra.

Postás Sporttelep a Róna Utcában
Majd nem sokkal később az egyesület egy szakosztályi vezetője bejelentette, lenne, aki érdeklődne az egyesület iránt, személye pedig megoldást jelentene az anyagi nehézségekre is. Ő nem volt más, mint Mészáros Lőrinc ügyvédje, Vörös József. 2017 májusában a sportegyesület közgyűlése megválasztotta Vöröst elnöknek. Már az ő elnöksége alatt, 2017 nyarán kikapcsolták a villanyt a telepen, november közepéig pedig nem volt gáz és fűtés sem. Idővel az alkalmazottak fizetésével is elmaradtak, részben ennek is az eredménye, hogy mára több munkaügyi per is folyamatban van a Postással szemben.
A sportszervezet - dacára, hogy legalább félmilliárdos akadémiát kap - mára szinte alig működik, egyedül a torna szakosztály az, ami érdemi tevékenységet fel tud mutatni. Az mfor kérdéseivel hiába fordult mind a Postás Sportegyesülethez, mind annak korábbi elnökéhez. Névtelen forrásuk szerint az egész mögött az állhat, hogy a bedőlő 120 éves sportegyesületet a tornasport helyzetbe hozásával lehet így majd újraszervezni.
Szerző