Halálra taposta apját, aztán elment horgászni

Publikálás dátuma
2019.05.07. 16:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az apagyilkossággal vádolt férfi 18 évet kapott, de fellebbezett az ítélet ellen.
Első fokon 18 év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint még 2017-ben különös kegyetlenséggel megölte saját apját. Az ítélet halmazati büntetést takar, mivel a férfit orvvadászatban, lopásban, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben is bűnösnek találták. A bíróság megalapozottnak találta a vádiratban foglaltakat is: ezek szerint vádlott még 2017. június 1-jén –az esti órákban összeveszett apjával. A férfi annyira dühbe gurult vita közben, hogy ököllel kezdte ütni a sértettet. 
Az ütlegelést akkor sem hagyta abba, amikor apja földön feküdt, sőt, még rá is taposott az áldozatra.

Mikor látta, hogy apja meghalt, a férfi házuk előtti melléképület közelében elföldelte a testet, majd eltüntette a dulakodás nyomait. A következő napokban pedig úgy tett, mintha mi sem történt volna: hétköznapokon dolgozni járt, míg a bűncselekményt követő hétvégét horgászattal töltötte. A vádiratból az is kiderül, hogy az elkövető 2014 és 2017 között több vadat is kilőtt engedély nélkül, illegálisan tartott fegyvereivel, amivel legalább 4,5 milliós kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. A halmazati büntetést kiszabó bírósági ítélettel szemben a vádlott és a védője fellebbezéssel élt, így a bíróság döntése nem jogerős 
Szerző
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Puska, pisztoly, gépkarabély - rengeteg fegyvert talált a TEK egy kálozi férfinál (videó)

Publikálás dátuma
2019.05.07. 08:16

Fotó: police.hu
A 48 éves férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
Egy kálozi férfinél különböző fegyverek, lőszerek voltak elrejtve, értesült a rendőrség, írja a police.hu. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen vasárnap kora este fogtak el Kálózon egy 44 éves és egy 48 éves helyi férfit.
A több helyszínen tartott kutatások során lefoglalt fegyvereket és lőszereket jelenleg szakértők vizsgálják.
A két férfit - mivel a fegyverekre, lőszerekre engedéllyel nem rendelkeztek - a rendőrök elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt. A 48 éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
Szerző
Frissítve: 2019.05.07. 08:38