Mélyhűtőben találták meg egy magyar nő holttestét Londonban

Publikálás dátuma
2019.05.07. 20:44
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Henriett több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt.
Magyar nő holttestét találták meg egy londoni lakásban - közölte kedd este a Scotland Yard. A londoni rendőrség bejelentése szerint a nyomozók még április 26-án, bejelentés alapján vonultak ki a kelet-londoni Canning Town városrész egyik lakásába, amelynek mélyhűtőjében két női holttestet találtak.
A tájékoztatás szerint az egyik áldozat a 34 esztendős Sz. Henriett, aki magyar állampolgár volt és több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt.

A rendőrség szerint a másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavaly májusban jelentették be. A Scotland Yard ismertetése szerint az eddigi vizsgálatok nem tárták fel a két nő halálának pontos okát, de mindkét áldozat számos sérülést szenvedett. Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának főfelügyelője közölte, hogy a magyar áldozat hozzátartozóit a brit hatóságok tájékoztatták Henriett haláláról.
Szerző
Témák
emberölés

Halálra taposta apját, aztán elment horgászni

Publikálás dátuma
2019.05.07. 16:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az apagyilkossággal vádolt férfi 18 évet kapott, de fellebbezett az ítélet ellen.
Első fokon 18 év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint még 2017-ben különös kegyetlenséggel megölte saját apját. Az ítélet halmazati büntetést takar, mivel a férfit orvvadászatban, lopásban, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben is bűnösnek találták. A bíróság megalapozottnak találta a vádiratban foglaltakat is: ezek szerint vádlott még 2017. június 1-jén –az esti órákban összeveszett apjával. A férfi annyira dühbe gurult vita közben, hogy ököllel kezdte ütni a sértettet. 
Az ütlegelést akkor sem hagyta abba, amikor apja földön feküdt, sőt, még rá is taposott az áldozatra.

Mikor látta, hogy apja meghalt, a férfi házuk előtti melléképület közelében elföldelte a testet, majd eltüntette a dulakodás nyomait. A következő napokban pedig úgy tett, mintha mi sem történt volna: hétköznapokon dolgozni járt, míg a bűncselekményt követő hétvégét horgászattal töltötte. A vádiratból az is kiderül, hogy az elkövető 2014 és 2017 között több vadat is kilőtt engedély nélkül, illegálisan tartott fegyvereivel, amivel legalább 4,5 milliós kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. A halmazati büntetést kiszabó bírósági ítélettel szemben a vádlott és a védője fellebbezéssel élt, így a bíróság döntése nem jogerős 
Szerző
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.