Fidesz;Juncker;

Újraindul a kormány Soros-Juncker kampánya

Cseh Katalin tegnap este levelet kapott Orbán Viktortól. A levél tartalma alapján újraindul a kampány, ami konfliktust okozott a Néppárt és a Fidesz között.

„Tegnap este levelet kaptam Orbán Viktortól. Újraindult az a kampány, amely pár hónapja végleg kiborította az Európai Néppártot, és ami miatt szégyenpadra ültették Magyarországot. Egy EU-ellenes kampány, EU-s pénzekből” – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője – „Ismét Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Soros György arca lepi majd el a postaládákat, az ő szájukba adják az Európai Unióról terjesztett pofátlan hazugságokat”– folytatódik a poszt.

A listavezető szerint ebből egyértelműen látszik, hogy Orbán nyíltan beállt „az Európát szétverő populisták táborába”.

Mint azt már korábban mi is megírtuk, a Néppárt több tagpártja is visszatetszőnek találta, hogy a magyar kormány EU-ellenes kampányában Soros György mellett az Európai Bizottság luxemburgi elnökét, Jean-Claude Junckert is támadta. Orbán akkor március 15-re ígérte a plakátkampány végét, de a Magyarországra érkező néppárti csúcsjelölt, Manfred Weber érkezésével 

Weber várható útvonalán eltűntek az utcáról a sorosozó-junckerező óriásplakátok.