Életfogytiglant kapott az osztrák férfi, aki megfojtott egy magyar prostituáltat

Publikálás dátuma
2019.05.08. 19:02
Shutterstock illusztráció
A férfi elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert a nő kigúnyolta őt.
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és a mentálisan sérült bűnözők számára kialakított intézetben kezelik majd azt a 64 éves férfit, aki 2018 márciusában megfojtott egy 28 éves, Bécsben prostituáltként dolgozó magyar származású nőt. Az ítélet nem jogerős. A Bécsi Tartományi Büntetőbíróságon az esküdtek egyhangúlag hoztak döntést szerdán. A tárgyaláson elnöklő bíró, Christina Salzborn azzal indokolta az ítéletet, hogy az alperes többször állt már bíróság előtt a legbrutálisabb bűncselekmények vádjával. Az ügyész pedig arra hivatkozott: a vádlott egy szóval sem jelezte, hogy megbánta volna tettét.  
A pszichiáter szakértő szerint az alperesnek személyiségzavara van, kannibalizmusra és szadizmusra való hajlam is megállapítható nála.

A vádlott vallomásában azt mondta, hogy a nő szólította le őt. A férfi a tárgyaláson anyagi gondjaira, betegségeire és párkapcsolati problémáira is hivatkozott. Az ítélethirdetést követően fellebbezést nyújtott be. A 64 éves osztrák Alfred U. 2018 március 29-én Bécsben lakásában ölte meg a magyar származású, Ausztriában dolgozó prostituáltat. Elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert a nő kigúnyolta őt. Azt követően feldarabolta a holttestet.
Az emberi maradványokat végül zsákokban a Fertő-tóhoz vitte, és a vízbe dobta. A holttest maradványait később a rendőrség megtalálta.

Szerző
Témák
gyilkosság

Méhkaptárában rejtegette fegyvereit egy kálozi férfi

Publikálás dátuma
2019.05.08. 18:46

Fotó: police.hu
A férfi a francia idegenlégió tagjaként, majd utána is szerzett éles lőfegyvereket, valamint lőszereket.
A Székesfehérvári Járásbíróság szerdán elrendelte a letartóztatását egy kálozi férfinek, aki engedély nélkül tartott és értékesített lőfegyvereket. A Fejér megyei megbízott főügyész, Ott István közleménye szerint a férfi a francia idegenlégió tagjaként, majd utána is éles lőfegyvereket, valamint lőszereket szerzett meg és tartott engedély nélkül. Több alkalommal el is adott a saját méhkaptáraiban elrejtett eszközökből. Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével gyanúsítja.
Szerző
Témák
fegyver

Kislánya előtt végezte munkáját a prostituált anya

Publikálás dátuma
2019.05.08. 14:55
Illusztráció/Thinkstock
A kislány rendszeresen szemtanúja szülei nemi életének és annak is, hogy anyja pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújt idegen férfiaknak.
Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség két szülő ellen, mert éveken keresztül elhanyagolták a kislányukat. A szülőknek 2008 óta sem bejelentett munkahelyük, sem legális jövedelmük nem volt – írja az ugyeszseg.hu
Abból éltek, amit az anya prostituáltként itthon, és Ausztriában megkeresett – ilyenkor a rokonok vigyáztak a kislányra.

A szülők nem nyújtottak kislányuknak stabil nevelői környezetet, nem adták meg neki a családhoz tartozás élményét, hanem időszakos együttléteik során ittak és drogoztak előtte. A kislány rendszeresen szemtanúja volt nem csak a szülei nemi életének, de többek között annak is, hogy az édesanyja – apja beleegyezésével – pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújt idegen férfiaknak. Ezzel a felügyeleti és gondozási kötelezettségeiket olyan súlyosan megszegték, hogy 
gyermekük érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődését nem csupán veszélyeztették, hanem pszichés károsodást is előidéztek nála.

A kislány a kortársaihoz képest jelentős lemaradásba került, és ezt egyre deviánsabb viselkedéssel próbálta meg kompenzálni. Az illetékes gyámhivatal 2016 tavaszán elrendelte a kislánynak a nevelésbe vételét, a bíróság pedig 2017-ben megszüntette az anya és apa szülői felügyeleti jogát. Az Egri Járási Ügyészség most kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a szülőket, akik 
akár öt évet is kaphatnak a kislányuk elhanyagolása miatt.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a büntetett előéletű apára, míg az anyával szemben hosszabb tartamú, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
Szerző
Témák
prostitúció