Összeomlott a hatalmas állványzat, maga alá temetett egy magyar munkást Ausztriában

Publikálás dátuma
2019.05.10. 09:32
Fotó: Shutterstock
A férfi Grazban egy új sebészeti központ építésén dolgozott.
Tragikus körülmények között életét veszettet egy magyar vendégmunkás Grazban, írja a zaol.hu. Az osztrák hatóságok információi szerint az új sebészeti központ építése során szenvedett balesetet a férfi, aki egy liftaknában, két emelet magasan végzett zsaluzási munkákat. Azonban a tíz emeletnyi magasságú állványzat összeomlott. A több tonna szerkezet és építőanyag pedig maga alá temette a férfit, akit a tűzoltók a törmelékek több órás eltávolítását követően csak holtan tudtak kiemelni.
Szerző

Bicskával ment neki a kalauznak, az utasok ráugrottak és padlóra vitték

Publikálás dátuma
2019.05.10. 08:20
Illusztráció: Tóth Gergő/Népszava
Az ittas férfi egy eldobható borotvával is fenyegetőzött.
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2019. május 9-én ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, akik 2018 áprilisában egy Konyár felől Debrecen irányába közlekedő vonaton bicskájával hadonászott és dulakodott a jegyvizsgálóval. Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében, ezért őt halmazati büntetésül
1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte 3 év próbaidőre felfüggesztve.

A vádlott mellé a bíró pártfogó felügyeletet is elrendelt. Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2018. április 2-án délután Konyár-Sóstón ittas állapotban felszállt egy menetrend szerint Debrecen irányába közlekedő vonatra. A 19 éves férfi utazás közben hangosan kiabált, amely miatt a jegyvizsgáló többször rászólt, hogy hagyja abba zavaró viselkedését és felszólította, hogy a következő állomáson szálljon le.
A vádlott nem volt hajlandó leszállni a vonatról, azt mondta az ellenőrnek, hogy ha le akarja szállítani, akkor előveszi a nála lévő kést.

A férfi ezután elővett egy bicskát, amit kinyitott, de az egyik utas rászólt, ezért azt eltette. Miután a vonat megállt a konyári vasútállomáson a jegyvizsgáló és az utasok felszólították a vádlottat, hogy szálljon le, azonban ő tovább akart utazni, ezért kinyitotta a nála lévő bicskáját, amit a jegyvizsgáló felé tartott és elmozdította a többi utas felé is, majd azt állította, hogy használni fogja, ha le akarják szállítani a vonatról. A jegyvizsgáló és az agresszív utas között dulakodás alakult ki, majd a sértett segítségére siető utasok a vádlottat leteperték, a bicskát pedig elvették tőle. A dulakodás során az ellenőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A 19 éves hosszúpályi lakos továbbra sem akart leszállni, követelte a bicskáját, majd elővett egy eldobható borotvát, azonban az utasok, rászóltak ezért azt eltette, végül az újabb felszólításra leszállt a vonatról.

Az ítélet meghozatala során a bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetett előéletű, az elkövetés időpontjában ittas állapotban volt, valamint a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi tettét megbánta és nagyrészt beismerő vallomást tett. Az ítélet nem jogerős, azt a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.
Szerző
Témák
kalauz

Egy gyerek- és egy fiatalkorú lányt kínált pénzért egy rimóci férfi

Publikálás dátuma
2019.05.10. 07:34
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A 43 éves férfit egy pásztói áruház parkolójában érték tetten.
Kerítés gyanúja miatt nyomoznak egy 43 éves rimóci lakos ellen, miután a férfi decemberben egy ismerősének pénzért szexuális szolgáltatásra kínált fel egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lányt. A gyanúsítottat egy pásztói áruház parkolójában érték tetten – írja a police.hu. A férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására és azt is vizsgálják, összefüggésbe hozható-e hasonló bűncselekmények elkövetésével. 
Szerző
Témák
kiskorú
Frissítve: 2019.05.10. 16:21