Timmermans vitára hívja Orbánt - Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke

Publikálás dátuma
2019.05.10. 16:05

Fotó: AFP
Itt a lehetősége a miniszterelnöknek, hogy vitában is képviselje hazugságait, hangzott el az MSZP sajtótájékoztatóján. Az Európai Szocialisták csúcsjelöltje ismét Magyarországra készül.
Másodszorra is Magyarországra látogat az EP-kampány alatt az Európai Szocialisták Pártja (PES) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón az MSZP-s Ujhelyi István és Bárány Balázs pénteken. A csúcsjelölt a szocialisták kongresszusán is részt fog venni.
Emellett Ujhelyi, az MSZP európai parlamenti képviselője azt is elmondta: arra kérte őket Timmermans, tolmácsolják döntését, mi szerint elfogadja az Euronews európai híroldal felkérését, és az általuk kezdeményezett vitán kiáll Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben.
"Arra szólítjuk fel Orbán Viktort, hogy fogadja el ezt a felhívást" - tette hozzá Ujhelyi, aki szerint a kormányfőnek itt a lehetősége megmutatni, hogy nem csak mikrofonállványoknak hajlandó elmondani hazugságait Európáról és Magyarországról, hanem vitában is hajlandó képviselni azokat.

Reagált Orbán sajtófőnöke

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: "A miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást. Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába" - tette hozzá az Európai Néppárt által az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelölt Manfred Weberre utalva.

Szerző
Frissítve: 2019.05.10. 17:48

Gyászol a rendőrség: meghalt Salgó László, egykori országos rendőrfőkapitány

Publikálás dátuma
2019.05.10. 13:55

Fotó: Népszava
A nyugállományú rendőr altábornagy hosszan tartó betegség után hunyt el.
Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség következtében május 9-én meghalt dr. Salgó László nyugállományú rendőr altábornagy – írja a police.hu. A tábornok 33 éven keresztül szolgálta hazáját a testületnél, az Országos Rendőr-főkapitányságot 2002. június 3-a és 2004. szeptember 14-e között vezette. A rendőrség épületeire kitűzték a gyászlobogókat. Egykori munkatársai osztoznak családja gyászában. 
Szerző
Témák
gyász
Frissítve: 2019.05.10. 16:31

Nem működik a lift a Honvédkórház egyik épületében

Publikálás dátuma
2019.05.10. 13:31

Fotó: Népszava
A kemoterápiára érkező betegeknek is lépcsőzniük kell.
Állítólag hónapok óta gond van az egyik lifttel a Honvédkórházhoz tartozó egykori MÁV kórház Podmaniczky utcai telephelyén – hangzott el az RTL Klub Híradóban. Bár van egy másik lift, amit a betegek használni tudnak, az egy másik épületszárnyban található, így kerülni kell, többek között a kemoterápiára érkező betegeknek is. 
A csatorna megkeresésére a kórház a következőket válaszolta: „Az MH EK Podmaniczky utcai épületében néhány nappal ezelőtt meghibásodott lift javításának megkezdésére soron kívül intézkedtek. Az akadálymentes betegforgalom biztosítása érdekében alternatív útvonalat jelölt ki a kórház. Ezen kívül üzembe helyeztek egy kulcsos liftet, melyhez kezelőszemélyzetet biztosítanak. Így
az épület valamennyi szintje megközelíthető felvonóval. A javítás idejére a betegek és hozzátartozók szíves megértését és türelmét kéri az Egészségügyi Központ.”

Szerző
Témák
Honvédkórház