Három ember megkéselése miatt felelhet az őrjöngő bácsbokodi férfi

Publikálás dátuma
2019.05.11. 08:57
A bácsbokodi szurkálásnál használt konyhakés
Fotó: police.hu
Egy kocsma előtt szabadultak el az indulatok, a 65 éves gyanúsított egy konyhakéssel kezdett ámokfutásba. Ügyében most vádemelés jöhet.
Életveszélyt okozó testi sértéssel és annak kísérletével gyanúsította a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság a bácsbokodi lakost, aki a rendőrség szerint tavaly júliusban több ember is megkéselt egy helyi kocsma előtt. A 65 éves férfi egy társasággal keveredett szóváltásba, majd az eldurvuló veszekedés közben előkapta a nála lévő, 15 centis pengehosszúságú konyhakést, és vérontásba kezdett. 
Összesen három embert szúrt meg; az ügyet vizsgáló igazságügyi orvosszakértő szerint egy 30 éves férfinak könnyű, egy 29 éves sértettnek súlyos sérülést okozott, míg 56 éves társukat életveszélyesen megsebesítette. Mivel a késsel a fiatalabb sértettekben is komolyabb kárt okozhatott volna, a rendőrség az ő esetükben is komolyabb gyanúsítással élt. Az hatósági vizsgálat a napokban lezárult, a rendőrség átadta az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek, az ügyben így hamarosan vádat emelhetnek (police.hu).
Szerző

Felborult egy kamion, teljes a lezárás az M0-áson

Publikálás dátuma
2019.05.10. 16:45

Fotó: Lakatos Péter / MTI
Az okokat még vizsgálják, a Vecsés környékén történt baleset miatti korlátozás további órákig eltarthat még.
Teljes útlezárás van érvényben az M0-áson Vecsésnél: a 38+400 kilométerszelvényében péntek dél körül oldalára borult egy kamion, tájékoztat honlapján a rendőrség. A rakomány az úttestestre szóródott.
A baleset miatt 12 óra 30 perctől az autóút jobb és bal pályatestét is teljesen lezárták a 34. és a 41. kilométer között. A lezárás - mint délután 4-kor írják - több órán is tarthat.
A terelés Üllő irányába lehetséges, de aki a hosszabb menetidőt vállalja, az Budapest vagy Vasad felé tud kerülni.
András Tamás, a megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek délután 4 órakor azt mondta, a helyszínelést befejezték, a műszaki mentés és a kármentesítés még folyamatban van, az M0-s zárását a lehető leghamarabb feloldják. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján az anyag nem jelent veszélyt sem az ott lakókra, sem a környező utakon közlekedőkre, sem pedig a mentesítésben résztvevőkre.
Szerző
Frissítve: 2019.05.10. 17:25

Letartóztatták a makói anyagyilkost

Publikálás dátuma
2019.05.10. 15:03
Vezetőszáron tartották a makói gyilkosság gyanúsítottját
Fotó: police.hu
A férfi már korábban is ült börtönben közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.
A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a férfit, aki anyák napján verte agyon az édesanyját Makón. A férfi ököllel esett az édesanyjának, majd megrugdosta. Az asszony légzési és keringési elégtelenség miatt meghalt – írja a police.hu.  Kiderült, hogy a férfi már korábban is ült börtönben közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt. Ám ez sem tartotta vissza, az elmúlt időszakban ugyanis
az édesanyja megölésén kívül is rendszeresen fejtett ki erőszakos cselekményeket.

Mindezekre tekintettel, valamint szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés miatt elrendelték a legszigorúbb kényszerintézkedést. A gyanúsított és az ügyész is tudomásul vette a bíróság döntését, de mivel a gyanúsított védője fellebbezett, így a végzés nem végleges.
Szerző
Témák
anyagyilkos