Esztergom;tanácsadó;Rogán Antal;

2019-05-11 09:49:32

Zsíros mellékállással kínálták meg Rogán tanácsadóját

Hernádi Ádám miniszteri biztosként felelhet Esztergom turisztikai fejlesztéséért, a megbízáshoz havi 1,3 milliós fizetés jár.

Rogán Antal kinevezte miniszteri biztossá saját tanácsadóját: a Miniszterelnökségi Kabinetirodának is dolgozó Hernádi Ádám ezentúl az Esztergom városát érintő turisztikai fejlesztésekért felel, és ezért államtitkári fizetésre jogosult – derült ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Hernádi nevét korábban a botrányos trafikügyek kapcsán is hallhattuk, mivel a Miniszterelnökség megbízásából részt vett a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásában – az pedig később az MSZP-s szocialista Mesterházy Attila háttérmunkájának köszönhetően derült ki, hogy ott van abban a hétfős stábban is, ami a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának ad tanácsot.

hvg.hu a kinevezés kapcsán emlékeztet rá: Rogán épp aznap tette meg miniszteri biztosnak Hernádi Ádámot, amikor az ellenzék bejelentette közös esztergomi polgármesterjelöltjét. Hernádi a hírportál szerint az egyetlen olyan biztos, aki külön egy város turisztikai fejlesztéséért felel, és ezért bruttó 1,3 millió forintos fizetést kap, a meglévő tanácsadói bére mellé.