A betegnyilvántartásban kutakodott beosztottja egész családja után egy orvos

Publikálás dátuma
2019.05.12. 20:47

Fotó: RTL Híradó
Az intézetvezető magát leplezte le, amikor egy beszélgetés közben elárulta, pontosan tudja, hogy a beosztottja mikor és hol volt orvosnál. Feljelentést tettek ellene.
Beosztottjának és családjának betegadataiban kutakodhatott a Szegedi Tudományegyetem egyik intézetvezetője, számol be az RTL Klub Híradója. A szóban forgó intézetvezető magát leplezte le, amikor egy beszélgetés során elárulta, pontosan tudja, hogy a beosztottja mikor és hol volt orvosnál. Az asszony ezután fordult az egyetemhez. Két hónapig tartott, mire megkapta a listát arról, hogy ki és mikor kérte le adatait, a listából viszont kiderült: az intézetvezető még a nő gyerekének és férjének betegtörténetét is lekérte a betegnyilvántartási rendszerből, holott erre nem volt jogosult.
Feljelentést tettek, rendőrség pedig nyomoz. Az intézetvezető tavaly november óta már nincs a posztján. Az Egyetem értesítette az adatvédelmi hatóságot, és orvosinformatikai rendszerüket is felülvizsgálják, hogy a jogosulatlan adatkezelésnek a jövőben még a lehetősége se merüljön fel.
Szerző

13 éves lány vesztette életét egy quad-balesetben

Publikálás dátuma
2019.05.12. 17:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A quadot, amelyen egy 14 és egy 16 éves fiú, illetve a lány ült, egy 18 éves részeg fiatal vezette, akinek jogosítványa sem volt.
Tragikus baleset történt szombat hajnalban, nem sokkal éjfél után a szlovákiai Nagy-Fátrában, írja az Új Szó. Eddig ismeretlen okból egy fának ütközött egy quad, amin négy fiatal utazott. A quadot, amelyen egy 14 és egy 16 éves fiú, illetve a 13 éves lány ült, egy 18 éves részeg fiatal vezette. A fiúnak nem volt jogosítványa, és a quadon rendszámtábla sem volt.
A fiúk könnyebb sérüléseket szenvedtek, a lány viszont a helyszínen meghalt. A kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.
Szerző

Kigyulladt egy gázkazán Szanyban

Publikálás dátuma
2019.05.12. 16:04
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűz egy Széchenyi úti lakóházban keletkezett.
Kigyulladt egy gázkazán vezérlése Szanyban, egy Széchenyi úti lakóházban - közölte a honlapján a Katasztrófavédelem. A lángokat még a csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt elfojtották. Az egységek eloltották az izzó részeket, majd kiszellőztették és átvizsgálták az ingatlant. Az első adatok szerint senki sem sérült meg a tűzeset során.
Szerző
Témák
tűz gázkazán