Pénzhamisítás vádjával idézték be a kétfarkú kutya elnökségét

Publikálás dátuma
2019.05.13. 12:41

Fotó: Draskovics Ádám
Vizsgálódik a NAV a vicces párt bankói miatt - Soros György orcája a tízezrest díszíti.
Beidézte a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökségét a Nemzeti Adó – és Vámhivatal „ismeretlen személy pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértési ügyében” – tájékoztatta a Népszavát a párt elnöke. Kovács Gergely szerint valószínűleg a „Soros-pénzekről” van szó.

– Viszonylag sokat, körülbelül százezret osztogattunk szét, sőt el is adtunk belőle jó párat. Mielőtt elkezdtük az akciót, megkérdeztünk egy ügyvédet – mesélte a pártelnök. A szakember azt mondta, lehet, hogy valaki feljelenti őket, de megnyerik a pert, mert teljesen máshogy néznek ki a a „kétfarkús” bankók, az eredetiekhez képest. – Természetesen bemegyünk a NAV-hoz, nyilván elismerjük, hogy mi csináltuk, de ez nem pénzhamisítás – szögezte le Kovács Gergely.

Egyébként nem csak Soros-bankókat nyomtattak a kétfarkús politikusok. (Soros György a tízezresen szerepel, mint „minden baj forrása”. Az 500 forinton Nagy Blanka, "aki káromkodásával meggyalázta a magyar anyák emlékét", az ezresen Gulyás Márton, "a Soros hadsereg parancsnoka", a kétezresen Varjú László, „az eltávolíthatatlan ember”, az ötezresen Judith Sargentini, „aki meg meri kérdőjelezni Magyarország jogállamiságát”, míg a húszezresen Jean-Claude Junker, „Európa kocsmárosa” szerepel.
Szerző

Orbán kulturális pózban

Publikálás dátuma
2019.05.13. 11:11

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Nem egy stadion VIP-páholyában, hanem egy operaénekes mellett mosolyog a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb fotóján Orbán Viktor. A miniszterelnöktől ez finoman szólva is szokatlan, megjelenései alapján pontosan tudható: Orbánhoz ezerszer közelebb áll a szotyi-gőzös stadionok világa, mint a kultúra eseményei.
Vélhetően a kormányfőnek valaki megsúghatta: az uniós kampány vége felé kicsit legyen elég a fociból. Mondjuk a félelmetes javaslat így is csak azért hangozhatott el, mert a Nemzeti Focibajnokságunknak úgyis hamarosan vége, Orbánnak pedig nem kell izgulnia. A Mol Vidi idén nem lett bajnok, viszont az ezüst is egész szépen csillog, a Felcsút - az igazán fontos futballcsapat - tehát bent maradhat a "legjobbak" között. 
Orbán az Operát még nem vette be/lakta be igazán. A milánói Scalában, a páholyban is látványosan idegenül mozgott legutóbb, ahogy most is kissé esetlenül álldogál Rost Andreával. Persze a focit (főleg a hazait) és a kultúrát nehéz összehozni.
Szerző
Témák
Rost Andrea opera

Honvédelem égen, földön és vízen - beindult a hadgyakorlatszezon

Publikálás dátuma
2019.05.13. 10:30
Éleslövészeten az Mi-24-esek.
Fotó: honvedelem.hu
Helikopterek és ejtőernyősök az égen, páncélozott járművek a földön, katonai átkelés a vízen, robbanások és lövöldözés: ha valaki ilyennel találkozik mostanában, pánikra semmi ok! Nincs háború, csak a hét végén igazán beindult a hadgyakorlatszezon. Mint Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mesterházy Attila képviselőnek adott minapi válaszából kiderült, május 10-től egészen június 24-ig az Egyesült Államok Európában Állomásozó Szárazföldi Erőinek Haderő Parancsnoksága (USAREUR) szervezésében Magyarországon és több környező országban tizenhárom másik nemzettel közösen nagyszabású hadgyakorlat-sorozatot hajtanak végre. Hazánkban főként Várpalota, Szolnok, Szentes, Ócsa és Taszár települések az érintettek, körülbelül 1100 magyar katona részvételével. A gyakorlatokban nincs semmi rendkívüli, nem „elrettenteni” vagy erőt mutatni akarnak, már a korábbi években is megrendezték ezeket. Céljuk elsősorban, hogy a résztvevő nemzetek között javuljon az együttműködés, egy misszióban vagy éles helyzetben már olajozottan működjön a munka. A soron következő hadgyakorlatok egyébként amerikai kezdeményezésűek, de nyáron egy nagyobb, ugyancsak visszatérő NATO gyakorlatra is sor kerül: a Saber Guardian 2019 elnevezésű műveletnek Románia és Bulgária mellett Magyarország ad otthont. Korábban áprilisban pedig a modernizáláson és nagyjavításon átesett Mi-24-es helikopterek levegő-föld éleslövészetet tartottak. Közben május elsejétől ismét a magyar Gripenek védik a Baltikum légterét. A litván siauliai légi bázison a lengyeleket négy magyar vadászgép és mintegy százfős személyzet váltotta, hogy a spanyolokkal és britekkel közösen augusztus végéig biztosítsák Észtország, Litvánia és Lettország védelmét. A három balti állam 2004-ben csatlakozott a NATO-hoz, a kollektív védelem jegyében a szövetséges országok négy hónapos váltásokban garantálják a biztonságot. A magyar Gripenek legutóbb 2015-ben látták el a feladatot, akkor a pilótáink több mint 430 órát töltöttek a levegőben, ebből 25 alkalommal éles riasztás, tehát a balti országok felett történő légtérsértés miatt kellett felszállniuk. A misszióból persze mi is profitálunk: az extra repülési idővel a pilóták fenntarthatják és fejleszthetik a megszerzett képességeket, a személyzet nemzetközi környezetben bővítheti tapasztalatait. A hadgyakorlatok természetesen nem nyilvánosak, ám az érdeklődők május 18-19-én a budaörsi Honvédelem Napján belekóstolhatnak a magyar hadsereg működésébe. A rendezvényen többek között bemutatkozik a német Leopard 2 nehéz harckocsi is, melyből a haderőfejlesztés keretében 44 darabot vásárol Magyarország, valamint az ugyancsak német Panzerhaubizte 2000 (PzH 2000) önjáró löveg, amiből 24-et szerzünk be, egyelőre ismeretlen áron.
Szerző