Előfizetés

Hat körözés volt a csaló ellen, utolsó trükkje nem jött be

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.14. 14:22

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Igazoltatáskor hamis nevet adott meg a rendőröknek. Bevitték, és kiderült, a férfinek bőven volt már dolga a hatóságokkal.
A Veszprém megyei rendőrök elfogtak egy 50 éves pécsi férfit, akit csalás és lopás miatt több hatóság is kerestetett, így összesen hat körözés volt ellene érvényben - írja a police.hu. A veszprémi rendőrök hétfő délután állították meg a férfit, aki akkor egy teherautóval hajtott a 8-as úton.
Az igazoltatás során a férfi nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Ott aztán kiderült, a férfit a Kaposvári Törvényszék és a Pécsi Járásbíróság csalás és lopás miatt körözte. A kapitányságról a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították őt.

A vidék lézerkardjával akarta lemészárolni testvérét a hangokat halló férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.14. 10:45

Fotó: Shutterstock
Szerencsére nem emberhalállal végződött a morbid történet
 Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki Gödön egy láncfűrésszel támadt az ikertestvérére. (Ezt a "daraboló eszközt" nevezte Bödőcs Tibor a vidék lézerkardjának.) A két férfi egy építkezésen dolgozott, amikor a vádlott megkérte a sértettet, hogy indítsa be a láncfűrészt. A férfi ennek semmi okát nem látta, nem teljesítette a vádlott kérését. A vádlott erre maga indította be a láncfűrészt, majd testvére felé indult. Miután a sértett közelébe ért, a fűrésznek teljes gázt adott éa szemmagasságban, nagy lendülettel a sértett felé suhintott. Utóbbi hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte. A sértett lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. A dulakodás közben a sértett megkérdezte a vádlottól, hogy mit akar, mit csinál, mire a vádlott azt felelte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni!” A sértettnek sikerült a fűrészen a féket behúzni, így a motor akadozni kezdett. Ezt a pillanatot kihasználva a sértett elfutott. Testvére egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre. A vádlottat itt fogták el az időközben értesített rendőrök. A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki elfogását követően letartóztatásba került, jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Balesetek az M3-ason, mindkét oldalon kilométeres a dugó

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.14. 08:51

Több mint 10 kilométeres a dugó az M3-as autópálya 30-as kilométerénél Budapest felé, de a másik irányba haladó pályán két baleset is történt, ezért ott is jelentősen megnövekedett a menetidő.
Baleset miatt jelentős, több mint 10 kilométeres a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 30-as kilométernél - közölte az  Útinform kedd reggel honlapján. A forgalom egy sávon araszol, ezért majdnem másfél órás menetidő-növekedéssel kell számolni. Aki teheti, a Hatvan-Salgótarján csomópontnál térjen le a pályáról, és a 3-as főúton Gödöllőig kerüljön. A rendőrség tájékoztatása szerint hajnalban ezen a szakaszon három autó ütközött össze. 
Az autópálya másik oldalán, Vásárosnamény felé a 32-es kilométernél egy autó szalagkorlátnak ütközött, a 35-ös kilométernél pedig két személyautó karambolozott. A belső sávot lezárták, nagy a torlódás, jelentősen megnövekedett a menetidő.