Összefogás mentette meg a kilakoltatástól a kilenc gyerekes családot, akiknek Orbán csak minden jót kívánt

Publikálás dátuma
2019.05.14. 15:00

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs
Több mint 11 millió gyűlt össze a családnak, a pénzből másik házat tudnak venni Zsámbokon.
Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium, így a Magyar Hang által bemutatott kilencgyerekes zsámboki család közvetlen közel került ahhoz, hogy otthon nélkül maradjon. Ami azt is jelenti, hogy a gyámügy elvehet nyolc gyereket (a kilencedik nyáron lesz 19 éves). Az anya nyolc gyereke első férjétől van, aki rendszeresen bántalmazta őket, és akitől elszöktek, ám végül mégis ugyanitt, Zsámbokon kötöttek ki, lakhatási okok miatt. A család jelzáloggal terhelt házban lakik, ami részben azért is került árverésre, hogy a befolyt összegből kifizessék az adóstárs, a volt férj elmaradt gyerektartását.
Jelenleg úgy tűnik, mégis megoldódik a lakhatásuk - mondta a Klubrádiónak Szalay Kriszta színésznő, aki gyűjtést indított, hogy segíthessen nekik.
11,2 millió forint gyűlt össze néhány nap alatt.

Szalay már leállította a gyűjtést, levette a számlaszámot, mert úgy néz ki, hogy a család tud venni egy másik házat ott, a Pest megyei Zsámbokon, és rendezni tudja adósságát is. Fazekas Krisztina, az anya próbálja elérni a végrehajtó céget, hogy megalkudjanak a hitelre, ez már a mai nap eredménye lesz - fogalmazott. A továbbiakra nézve jöttek ötletek, hogy létre lehetne hozni egy civil alapot és pályázati úton akár mobilházakat telepíteni egy adott területre. Szalay Krisztina beszélt arról is, hogy az elszámolás teljesen transzparens lesz, és tartja majd a családdal a kapcsolatot.
Az édesanya korábban, végső elkeseredésében Orbán Viktortól is segítséget kért, a nagylelkű családbarát pózában tetszelgő miniszterelnöknek egy levelet írt. "Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol" - szólt a válasz, amiben kifejtették, hogy Orbán egyedi esetekkel nem tud foglalkozni. A miniszterelnöki levél így zárult: "őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!"
Szerző
Frissítve: 2019.05.14. 15:18

Micsoda véletlen: pont ott nem működtek a térfigyelők, ahol lefújták Szél Bernadett plakátjait

Publikálás dátuma
2019.05.14. 14:39

Fotó: Facebook/Szél Bernadett
Egy napja sem voltak kint.
Egy nap sem kellett hozzá, hétfőre vörös festékkel fújták le Szél Bernadett parlamenti képviselő irodájánál az ellenzéki plakátokat Budakeszin - írja a 24.hu. A képviselő a festékes rongálás miatt feljelentést tett a rendőrségen és maga is megkereste a budakeszi önkormányzatot, amely térfigyelő kamerarendszert tart fenn a városban. Szél Bernadett a 24.hu-nak elmondta, telefonon érdeklődött a felvételek iránt, ám hamar kiderült, hogy hiába. Szél szerint arról tájékoztatták, hogy az irodája környékét figyelő kamerával gondok adódtak, ezért a rongálásról nem készített felvételeket.
Szerző
Frissítve: 2019.05.14. 14:41

Zuglói óvodáscsoportot "telepítettek ki" a patkányok miatt

Publikálás dátuma
2019.05.14. 13:52

Fotó: LENARTOWSKI / AFP
Az irtással megbízott konzorcium munkatársa azt javasolta az óvónőknek, hogy maszkban porszívózzák össze az ürüléket.
Miután az egyik csoport szobában erős szag terjengett, illetve az ablakpárkány alatti üregbe ürüléket találtak, a Zuglói Herminka Óvoda vezetője a zuglói jegyzőtől kért gyors segítséget, írja az index.hu. Ezzel párhuzamosan az óvodavezető értesített egy rovar- és kártevő-mentesítést végző szakembert, aki szerint „az ürülék patkány jelenlétére utal”. A dolgot az óvodavezető azonnal bejelentette a fővárosi patkányirtó cégnek, az RNBH Konzorciumnak, amelynek egy munkatársa másnap meg is jelent, és „hypót öntött és mérget tett a nyílásba”. A patkányürülék eltávolítását azonban nem vállalta, mondván: abban nem kompetens, ahogy a fertőtlenítésben, illetve a szag megszüntetésében sem. Az óvoda dolgozóinak azt ajánlotta: maszkban porszívózzák ki az ürüléket. A konzorciumos szakember még hozzátette: amennyiben nem történik meg a fertőtlenítés haladéktalanul, értesíti az ÁNTSZ-t. Az óvodavezető azt is jelezte a jegyzőnek, hogy csütörtökre akkora volt a bűz, hogy „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására”. A szülőket arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”. Így az adott csoportba járó gyerekeknek otthon kellett maradniuk. A jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. Az önkormányzat egyébként két óvodából kapott patkányjelentést. Karácsony Gergely szerint egyre több zuglói közintézménytől érkezik patkányriasztás, így helyi forrásból kezdene irtásba.
Szerző
Frissítve: 2019.05.14. 14:04