Kaposvár;szexuális zaklatás;kaposvári kórház;

"Nem tudtam, ez normális-e" - több nőt is zaklathattak a kaposvári kórházban, a rendőrség nyomozni sem akart

Hiába volt három egyforma eset, előbb megszüntették a nyomozást, majd a végül bíróságra jutó ügyben a bíró is felmentette a zaklatással vádolt gyógymasszőrt.

"Már az első kezelés során kínosan éreztem magam" - mondta el a kpsvr.hu kaposvári híroldalnak egy nő, akit orvosa munkája miatt kialakult ízületi gyulladással fizioterápiás kezelésre utalt be a kaposvári kórházba. "Indokolatlanul levettette velem a melltartóm, s az alkarjával zavaróan hozzáért a melleimhez" – folytatta az asszony, aki mivel sosem járt még masszőrnél, nem tudta, ez normális-e.

Később azonban egyértelművé vált számára, hogy a férfi megpróbálja kihasználni a helyzetet. Mint mondta, hátmasszázs közben azt vette észre: a masszőr teste folyamatosan hozzáér.

"Szabályosan nekem nyomta magát a kezemnél és a csípőmnél. Amikor odanéztem, megdöbbentem: a ruhán át a nemi szervét nyomta a bal tenyerembe"

- mondta. A kezelés után nem szólt senkinek, attól félt, úgysem hinnék el neki a történteket, nem lehet igaza egy kórházi dolgozóval szemben. Orvosa nyomására folytatta csak a kezelést.

Az asszony nem véletlenül tartott az újabb találkozástól: a következő kezelésen a gerincnyújtásnál masszőrje ugyanúgy a melleihez ért, s a hátmasszázsnál is a korábbi forgatókönyv szerint zajlott minden. "Amikor a férfi a nemi szervét a tenyerembe rakta, elrántottam a kezemet a fejem mellé, ám a masszőr csuklómnál fogva visszahúzta az előző helyzetbe, arra hivatkozva, hogy ez a megfelelő póz. Nem zavartatta magát, nem hagyta abba a molesztálásomat" - nyilatkozta a nő, aki végül úgy szabadult ki a helyzetből, hogy véletlenül épp bement a masszőr egy kollégája.

"Teljesen kiborultam, kikészültem idegileg, undorodtam az egésztől. A családom is észrevette, hogy valami nincs rendben velem, ezért elmeséltem nekik mindent, s eldöntöttem, felhívom a betegjogi képviselőt, de nem sikerült elérnem" - fogalmazott. Végül talált két másik áldozatot is, velük együtt fordult a rendőrséghez.

Később kiderült, hogy bár három, egymástól független eset is akadt, a rendőrség – bizonyíthatóság hiányában ­– megszüntette a nyomozást.

Végül pótmagánváddal mégis a bíróságig jutott az ügy, de - több mint egy éves küzdelem végén - a férfit a bíró is felmentette.