Előfizetés

Nem sikerült a külföldiekkel – Nyolc játékos távozik a Haladástól a kiesés miatt

Népszava
Publikálás dátuma
2019.05.15. 19:13

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalától már biztosan búcsúzó klub a másodosztályban csak és kizárólag magyar játékosokkal képzeli el a jövőt, mivel az MLSZ célirányos támogatása csak azoknak jár, akik nem foglalkoztatnak külföldieket.
Mindez egyben azt is jelenti, hogy Murtaz Dausvili, Reagy Ofosu, Kristián Kolcák, Rui Pedro, Oleh Hologyuk, Jurij Habovda, Michael Rabusic és Galin Ivanov várhatóan távozik Szombathelyről, a nyolc futballista a hétvégi Mol Vidi ellen bajnokin szerepelhet utoljára a csapatban.
A 34 éves szlovák válogatott védő, Saláta Kornél magyar felmenői miatt szerepelhet az NB II-ben, s mivel korábban már többször elmondta, hogy szívesen maradna a csapatnál, így ő a következő szezont is Szombathelyen kezdheti meg.
A Haladásnak Saláta mellett 24 magyar játékossal van élő szerződése, az idény végén Mohl Dávidnak, Király Gábornak, Bolla Gergőnek, Bosnjak Predragnak, Schimmer Szabolcsnak és Halmosi Péternek viszont lejár a kontraktusa.

130 millióért igazolhat játékost a román bajnokságból a Felcsút

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.15. 15:22
Fotó: Népszava
A 21 éves Fülöp Lórándért a hírek szerint 400 ezer eurót fizethet a Puskás Akadémia.
A román Botosani csapatától igazolhat középpályást a Puskás Akadémia – írja a Sport nevű román oldal cikke alapján a 24.hu. A marosvásárhelyi születésű Fülöp Lóránd ebben a szezonban 25 bajnokin 8 gólt szerzett a Botosaniban, amely az alsóházi rájátszásban szerepel, de kiesni már biztosan nem fog. A 21 éves Lórándért a Sport szerint 400 ezer eurót, vagyis nagyjából 130 millió forintot fizethet a felcsúti klub. A játékos azt nyilatkozta: a Puskás Akadémiánál kiváló körülmények vannak, és nemsokára sor kerülhet az aláírásra is. A magyarországi lehetőséget úgy fogja fel, hogy ezáltal megszerezheti az állampolgárságot, és talán a magyar válogatottnál is felfigyelnek rá.

Meghekkelték Babos Tímea közösségi oldalait

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.15. 11:09

Fotó: PAUL CROCK /
Kibertámadás következtében 28 ezer Facebook-követőt vesztett el a magyar teniszező. Az Instagram-oldalát sikerült megmenteni.
Törökországból hekkelték meg Babos Tímea közösségi oldalait. A tettes arra használja fel a teniszező oldalait, hogy követőket gyűjtsön az Instagramjára. Bár Babos Tímea feljelentette az elkövetőt, a közösségi oldalak üzemeltetői nem sokat tettek az ügyben - írta a Bors
"Egy hónapja megy a huzavona, bekértek tőlem minden adatot, hogy igazoljam, valóban én vagyok Babos Tímea, de amikor ez megtörtént, közölték: adminvitába nem bonyolódik a Facebook, így kénytelen voltam új oldalt létrehozni"

Ezzel azonban a teniszező elvesztette majdnem 28 ezer fős rajongótáborát. Bár támadás érintette az Instagram-fiókját is, azt, a 128 ezer követővel rendelkező oldalt sikerült megmentenie. Babos Tímea elmondta, szívügye az Instagram, amit maga kezel, míg a Facebook-oldalának üzemeltetésében többen segítenek neki.