Ketten elé álltak, egy harmadik lőni kezdett - a sértett maga szólt a rendőröknek a budapesti lövöldözés után

Publikálás dátuma
2019.05.15. 21:58
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy korábbi vitából lett kis híján leszámolás a Józsefvárosban. Végül senki sem sérült meg.
Lövöldöztek a fővárosban, írja a police.hu. A rendőrségre szerda este háromnegyed 8 körül egy férfi személyesen tett bejelentést arról, hogy Budapesten, a VIII. kerületben, a Magdolna utcában egy korábbi vitából kifolyólag
két férfi az autója elé állt, miközben egy harmadik társuk rá gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le.

Személyi sérülés nem történt. A józsefvárosi rendőrök forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a bizonyítékok beszerzését, és el is fogták az autó elé álló férfiakat. Harmadik társukat jelenleg is keresik.
A két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban.
Szerző

"Nem tudtam, ez normális-e" - több nőt is zaklathattak a kaposvári kórházban, a rendőrség nyomozni sem akart

Publikálás dátuma
2019.05.15. 18:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hiába volt három egyforma eset, előbb megszüntették a nyomozást, majd a végül bíróságra jutó ügyben a bíró is felmentette a zaklatással vádolt gyógymasszőrt.
"Már az első kezelés során kínosan éreztem magam" - mondta el a kpsvr.hu kaposvári híroldalnak egy nő, akit orvosa munkája miatt kialakult ízületi gyulladással fizioterápiás kezelésre utalt be a kaposvári kórházba. "Indokolatlanul levettette velem a melltartóm, s az alkarjával zavaróan hozzáért a melleimhez" – folytatta az asszony, aki mivel sosem járt még masszőrnél, nem tudta, ez normális-e.
Később azonban egyértelművé vált számára, hogy a férfi megpróbálja kihasználni a helyzetet. Mint mondta, hátmasszázs közben azt vette észre: a masszőr teste folyamatosan hozzáér.
"Szabályosan nekem nyomta magát a kezemnél és a csípőmnél. Amikor odanéztem, megdöbbentem: a ruhán át a nemi szervét nyomta a bal tenyerembe"

- mondta. A kezelés után nem szólt senkinek, attól félt, úgysem hinnék el neki a történteket, nem lehet igaza egy kórházi dolgozóval szemben. Orvosa nyomására folytatta csak a kezelést.
Az asszony nem véletlenül tartott az újabb találkozástól: a következő kezelésen a gerincnyújtásnál masszőrje ugyanúgy a melleihez ért, s a hátmasszázsnál is a korábbi forgatókönyv szerint zajlott minden. "Amikor a férfi a nemi szervét a tenyerembe rakta, elrántottam a kezemet a fejem mellé, ám a masszőr csuklómnál fogva visszahúzta az előző helyzetbe, arra hivatkozva, hogy ez a megfelelő póz. Nem zavartatta magát, nem hagyta abba a molesztálásomat" - nyilatkozta a nő, aki végül úgy szabadult ki a helyzetből, hogy véletlenül épp bement a masszőr egy kollégája.
"Teljesen kiborultam, kikészültem idegileg, undorodtam az egésztől. A családom is észrevette, hogy valami nincs rendben velem, ezért elmeséltem nekik mindent, s eldöntöttem, felhívom a betegjogi képviselőt, de nem sikerült elérnem" - fogalmazott. Végül talált két másik áldozatot is, velük együtt fordult a rendőrséghez.
Később kiderült, hogy bár három, egymástól független eset is akadt, a rendőrség – bizonyíthatóság hiányában ­– megszüntette a nyomozást.

Végül pótmagánváddal mégis a bíróságig jutott az ügy, de - több mint egy éves küzdelem végén - a férfit a bíró is felmentette.
Szerző

Játék közben leejtett egy gyereket, fél év felfüggesztett börtönre ítélték a férfit

Publikálás dátuma
2019.05.15. 14:53

Fotó: shutterstock
A vádlott nyakából zuhant a földre egy két éves gyerek, aki életveszélyes állapotba került.
Az udvaron játék közben leejtette nyakából rokona gyermekét egy férfi, akinek - mint az a közleményükből kiderül - szerdán hozott jogerős ítéletet ügyében a Budapest Környéki Törvényszék. A Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében, és hat hónap két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.
A vádlott az udvaron játszott 2018 nyarán, egy családi összejövetel közben a megsérült gyerekkel, aki ekkor két éves volt. A délután folyamán a sértettet többször a nyakába ültette. Az esti órákban a vádlottat ismét kihívták játszani az udvarra, amikor is a 4 éves ott tartózkodó másik gyermek elesett. A vádlott a nyakában a sértettel
el akarta kapni a másik gyereket esés közben, ezért elengedte a nyakában ülő sértettet, aki nagyobb erővel a földre esett.

A gyermekek sírva mentek be édesanyjukhoz. A sértett homlokán jól látható sérülés keletkezett. Az anya megkérdezte a vádlottat, hogy mi történt, aki azt válaszolta, hogy nem látta a sérülés keletkezési körülményeit, azt feltételezi, hogy a két gyermek egymásnak szaladt. Az édesanya kifejezetten rákérdezett arra, hogy a gyermek nem esett-e ki a vádlott nyakából, azonban ezt a vádlott tagadta. A sértettet szülei még aznap este kórházba szállították.
A gyerek a sérülés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, melyet az időben elvégzett szakszerű orvosi beavatkozás hárított el.

A sérülések büntetőjogi gyógytartama ténylegesen 4-6 hétre tehető. A vádlott a szabadságvesztés esetleges végrehajtása esetén legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.
Szerző