Bírót akart verni tizenöt pécsi futballszurkoló, vádat emeltek ellenük

Publikálás dátuma
2019.05.16. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Döntetlenre állt az NB III-as meccs, mikor a 92. percben berúgta a feljutáshoz szükséges gólt a hazai csapat. Ám a játékvezető szerint les volt - és ekkor elszabadultak az indulatok.
Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, akik tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára mentek, majd rendőrökre támadtak - közölte a Baranya Megyei Főügyészség.
2018 májusában a baranyai megyeszékhelyen játszották a PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzést, amely a 90. percben döntetlenre állt. A hazai csapatnak a feljutáshoz győznie kellett volna.
A 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére - lesre hivatkozva - érvénytelenítette a pécsiek gólját.

A szurkolók - köztük a vádlottak - felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti "B szektorból" ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre. Ezután a vádlottak leszakították a kerítés kapuját, majd "további, ismeretlenül maradt társaikkal" bementek a pályára.
Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.

A vádirat szerint a szurkolók a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket "felelősségre vonják", de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket,
az egyik vádlottak belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére

- közölte az ügyészség. A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.

Meghalt egy ember a budapesti Nyugati pályaudvarnál

Publikálás dátuma
2019.05.16. 09:21

Fotó: Olvasónk felvétele
Feketével letakart test fekszik a metrónál. Nem baleset történt, az illető rosszul lehetett.
Fekete zsákkal letakart test fekszik a budapesti Nyugati pályaudvar aluljárójában, a metróban, a perontól néhány méterre, értesült a Népszava.
Egy ott álló biztonsági őr szerint rosszul lett az illető. A testet kordon veszi körül, a rendőrség helyszínel, szemtanúkat hallgat meg.
Megkeresésünkre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóosztálya azt mondta el, közlekedési balesetről nem tudnak, a forgalom zavartalanul halad.
Bűncselekmény gyanúja nem merült fel - tájékoztatta később a rendőrség az MTI-t. Megerősítették: a férfi rosszul lett a peronon. Minden újraélesztési kísérlet sikertelennek bizonyult, a helyszínen elhunyt. A rendőrség idegenkezűségre utaló nyomot nem talált.
Szerző
Frissítve: 2019.05.16. 11:06

Körözött férfi lövöldözött gázpisztollyal Budapesten, de gyorsan elfogták

Publikálás dátuma
2019.05.16. 06:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Elfogták a Budapesten gáz-riasztó pisztollyal lövöldElfogták azt a támadót, aki gáz-riasztó pisztollyal lőtt rá egy férfira a főváros VIII. kerületében található Magdolna utcában szerda este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrségen a sértett arról tett bejelentést, hogy egy korábbi vita miatt két férfi az autója elé állt, miközben harmadik társuk több lövést adott le egy gáz-riasztó fegyverrel. Az eset során senki sem sérült meg. A kocsi elé álló két férfit már korábban elfogták a Magdolna utcában. Harmadik, lövöldöző társukat pár órával később az Orczy úton kapták el. Mindhárom férfit előállították, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az autó elé álló két férfit őrizetbe vették, kezdeményezik letartóztatásukat. A harmadik férfi elfogását követően kiderült, hogy ellene a Debreceni Törvényszék elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg jogerős szabadságvesztésének letöltését, így őt a kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe viszik.
Szerző
Frissítve: 2019.05.16. 07:16