Vonat gázolt halálra egy embert Monoron

Publikálás dátuma
2019.05.19. 13:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. Estére állhat helyre a menetrend.
Halálra gázolt a vonat egy embert vasárnap, a monori vasútállomásnál – tájékoztatta András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok vasárnap délután. A helyszínelés végéig – várhatóan 15 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Monor és Üllő között. A menetrend estére állhat helyre. A monori állomásnál lévő útátjárónál állt meg a Hajdú IC a vészfékezéskor, ezért itt nem lehet keresztezni a vasutat a helyszíni szemle végéig.
Szerző

Hét álnéven bujkált a horvát férfi, Budapesten fogták el a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2019.05.19. 10:51
Illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
2012 óta európai elfogatóparancs volt érvényben ellene.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a rendőrök péntek este a főváros V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton intézkedés alá vonták egy Bosznia-hercegovinai felségjelzésű, Seat Leon típusú gépkocsi vezetőjét. A sofőr egy ugyancsak Bosznia-hercegovinai útlevéllel igazolta magát, de hamar kiderült, hogy az más nevére van kiállítva. A rendőrök további intézkedéseket vezettek be, melyek során megállapították, hogy a férfi azonos azzal az 52 éves horvát állampolgárságú személlyel, akit az olasz hatóságok 2012 februárja óta köröznek kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt. Az eddigi adatok alapján az elmúlt években összesen hét személyazonosságot használva bujkált a hatóságok elől. Ellene az eljárás őrizetbe vétele mellett folyik.   
Szerző

Egy csongrád megyei férfit úgy raboltak ki, hogy megkérték, készítsen pár képet

Publikálás dátuma
2019.05.19. 09:39
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
A fotózás azonban csak ürügy volt és kivettek 80 ezer forintot a tárcájából.
Csongrád megyében múlt hét szombaton egy lány arra kérte a szomszédját, hogy fotózza le a közelben legelésző bárányokat, majd amíg az idős férfi ezzel foglalatoskodott, ellopott tőle 80 ezer forintot  – írja a police.hu.  A fiatal lány május 11-én kora délután találkozott össze az idős férfival, aki éppen hazafelé tartott motorjával. Elmondta, hogy az édesanyja ételt küldött neki, ezért elkíséri. A sértett házának udvarán beszélgetni kezdtek, amikor a lány felfigyelt a motoron, egy vászontáskában lévő pénztárcára.
Ezután elővette a telefonját és arra kérte a férfit, fényképezze le az udvar végében legelésző bárányokat. Amíg a sértett az állatokat fotózta, a fiatal lány nyolcvanezer forintot vett ki a tárcából, majd fogta a telefonját és elment.

Az idős szomszéd csak később fedezte fel a bankjegyek hiányát, majd bejelentést tett a Csongrádi Rendőrkapitányságon. A terület körzeti megbízottai rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a pénz nagy részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának.
Szerző
Témák
lopás