Cukorbeteg idős házaspárt éheztettek napokig a röszkei tranzitzónában

Publikálás dátuma
2019.05.22. 14:16
Képünk illusztráció
Fotó: Segesvári Csaba / AFP
Tavaly augusztusa óta több mint tízszer fordult már elő, hogy a magyarok szó szerint éheztették a Röszkén fogvatartott embereket.
Három napon át nem kapott enni egy idősödő, cukorbeteg házaspár a röszkei tranzitzónában, írja közösségi oldalán a Magyar Helsinki Bizottság. Csak azután hagytak fel az 58 éves afgán nő és 63 éves férje éheztetésével, hogy a Helsinki panasza nyomán a strasbourgi bíróság felszólította a hatóságokat: a foglyoknak azonnal adjanak enni.
"Megmagyarázhatatlan, annak az elemi teendőnek a felismeréséhez, hogy egy hatóságnak enni kell adnia a rá bízott embereknek, vajon miért kell az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése"

- kommentálták a történteket. Éheztetni rács mögé zárt embereket kínzás, azaz bűn, cukorbeteg embereket éheztetni pedig még nagyobb bűn, hangsúlyozták. A Magyar Helsinki Bizottság azért dolgozik, hogy az állam tisztességesen működjék, és senkit ne éheztessen.
2018 augusztusa óta ez legalább a tizenegyedik eset, amikor a Helsinki azért kell, hogy Strasbourgig menjen, hogy a Röszkén fogvatartott emberek enni kapjanak a magyaroktól. Március végén egy veszélyeztetett terhes feleségével és három gyerekével érkezett férfit menedékkérőt kínoztak így, előtte pár nappal pedig egy hat gyerekes család felnőtt tagjait.
Szerző

Hadházy: Fideszes aláírásgyűjtő ívet írattak alá a szekszárdi önkormányzathoz tartozó cégnél

Publikálás dátuma
2019.05.22. 14:12
Illusztráció
Fotó: Népszava
„Ez a két kis videó nagyon szépen megmutatja és bizonyítja azt, amit persze tudunk: hogyan működik a piszkos, büdös fideszes politikai rendszer” – fogalmazott a politikus.
Szerdán egy videót tett közzé Hadházy Ákos a Facebook-oldalán: a független politikus a bejegyzésében azt írja, a felvételt a szekszárdi önkormányzat tulajdonában álló Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. egyik alkalmazottja készítette, ahogyan a munkahelyén aláíratják vele a fideszes aláírásgyűjtő ívet.
„Ez a két kis videó nagyon szépen megmutatja és bizonyítja azt, amit persze tudunk: hogyan működik a piszkos, büdös fideszes politikai rendszer”

– fogalmazott a politikus, aki Youtube-csatornáján egy másik, erről szóló felvételt is közzé tett.

Szerző

"Miért nem lőnek" - kérdezték a fideszes polgármester határkerítéshez szervezett kirándulásán résztvevők

Publikálás dátuma
2019.05.22. 14:11

Fotó: Gémes László Facebook oldala
A buszos túra nem volt nyíltan meghirdetve, "mert akkor túl sok jelentkező lett volna", árulta el az azt szervező Gémes László, Szegvár polgármestere.
Buszos túrát szervezett a határkerítéshez egy fideszes politikus, írja az index.hu. Gémes László, Szegvár polgármestere, Csongrád megyei közgyűlési képviselő korábban, politikusként már járt a déli határkerítésnél, és
annyira érdekesnek találta, hogy elhatározta, civileknek is meg kellene mutatni az építményt.

A politikus az Indexnek azt mondta, nem volt nyíltan meghirdetve a túra, "mert akkor túl sok jelentkező lett volna", úgyhogy ismerősi körökből, például Szentesről, Szegvárról, Fábiánsebestyénről jött össze mintegy 50 ember. Gémes azt mondta, a saját pénzéből szervezte.
"Miért nincs aláaknázva az egész sáv, és miért nem lőnek a behatolókra"

- egy a portálnak nyilatkozó résztvevő szerint ezt kérdezgették a keményvonalas kirándulók az őket kísérő rendőrtől. Szinte csak középkorúak és idősek vettek részt a túrán, mondta még. Őt Fidesz-szimpatizánsként az egyik helyi Fidesz-irodából keresték meg, hogy lenne-e kedve a kiránduláshoz, ami Gémes szerint egyébként jó hangulatú volt.
Szerző
Frissítve: 2019.05.22. 14:20