Érd polgármestere levelet írt az első szavazóknak, hogy szavazzanak a Fideszre

Publikálás dátuma
2019.05.22. 16:46

Fotó: Facebook/Érdi Fidesz
Polgármesterként, nem pártpolitikusként.
T. Mészáros András, Érd polgármestere a város logójával díszített borítékban írt elsőbbségi levelet, amelyben felszólította az első szavazókat, hogy mindenképpen menjenek szavazni és szavazzanak a Fidesz-KDNP-re - írja a 444. Megkérdeztük a polgármestert, ezt mégis hogy kell értenünk, ha válaszol, mindenképpen közzétesszük.
Szerző
Témák
EP-kampány Érd
Frissítve: 2019.05.22. 17:05

Gulyás szerint magyar kormánytagról nem készülhet olyan videó, mint Strachéről, mert a sajtó magyar tulajdonban van

Publikálás dátuma
2019.05.22. 16:28

Fotó: Népszava
És persze Brüsszel, Európa jövője, meg blabla.
Pazarlás olyan európai parlamenti képviselőket választani, akik Brüsszelt fogják képviselni Magyarországon – mondta a Mandinernek adott interjújában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint az elmúlt uniós ciklusban a Jobbik színeiben az EP-be került, ám a pártjával később szembe forduló Morvai Krisztina kivételével a magyar ellenzékiek nem Magyarországot képviselték Brüsszelben, hanem az EU-s érdekeket idehaza.    A miniszter kifejtette, a választások tétje a kontinens jövője és a bevándorlás, ugyanis nem Európai Egyesült Államokra, hanem erős nemzetek alkotta erős Európára van szükség: míg előbbi a tagállamok és a nemzetek rovására központosítana, s ennek érdekében támogatja a bevándorlást, addig utóbbi elutasítja a migrációt, s a tagállamokra bízza, befogadnak-e menekülteket. Gulyás hozzátette, szeretnék, ha az Európai Néppárt megmaradna konzervatív-kereszténydemokratának, s nem haladna tovább balliberális irányba. Ennek függvénye, hogy a Fidesz marad-e a pártszövetségben - tette hozzá, mintha ez kizárólag rajtuk múlna. Az Ausztriában a Strache-ügy miatt kirobbant koalíciós válsággal kapcsolatban megjegyezte: vélhetően illegális, titkosszolgálati segítséggel rögzítették a szabadságpárti politikus lemondásához vezető videót. A felvételen elhangzott, a magyar sajtó helyzetével kapcsolatos kijelentésekről azt mondta, a magyar kormány szerint a sajtó fontos része a nemzeti szuverenitásnak, s emiatt szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van. Gulyás végül kijelentette: emiatt kizárt, hogy magyar kormánytagról ilyen felvétel készüljön.
Szerző
Témák
Gulyás Gergely

Kalózplakátokkal veszélyeztethette az áramszolgáltatást a Fidesz - feljelentést tett az MSZP

Publikálás dátuma
2019.05.22. 15:32

Váratlan dolgok történhetnek, ha a hatóságok az ügy végére járnak: vagy fideszesek fognak bíróság elé állni, vagy szabadon plakátolhatnak majd villanyoszlopokra az ellenzéki pártok is.
Feljelentette az MSZP a Fideszt a kormánypárti kalózplakátok miatt, írja a 24.hu. Az elmúlt hetekben egyforma Fidesz-plakátok ezrei jelentek meg országszerte, a települések frekventáltabb részein a villany- és a lámpaoszlopokon. A Fidesz reklámcég közreműködése nélkül helyeztette ki a plakátokat; volt olyan település, ahol a fideszes polgármester saját kezűleg kötözte fel az oszlopra a hirdetőtáblákat, és az erről készült fotókat a Facebook-oldalán meg is osztotta.
Az már korábban kiderült, hogy elektromos közszolgáltató cégek, köztük az ELMŰ oszlopait országszerte bérlő reklámcég, a miniszterelnököt magánrepülőző Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA az EP-választás kampányidőszakában hagyta, hogy a Fidesz használja az általa bérelt oszlopokat. Az MSZP ezért levélben érdeklődött az ELMŰ-nél, hogy mint tulajdonos, engedélyezi-e az ellenzéki párt számára is, hogy saját maga helyezze ki a plakátokat. Az ELMŰ a múlt héten hivatalos választ küldött: ebben arra figyelmeztetnek, hogy az erősáramú folyamatos feszültség miatt rendkívül veszélyes, az üzemvitelt is károsan befolyásoló dolog szakszerűtlenül akasztgatni a plakátokat a villanyoszlopokra, így ezt továbbra is csak az ESMA-nak engedik. Az MSZP szerint az ELMŰ hivatkozása arra utal, hogy
a kalózplakátok műszakilag is veszélyeztethetik az áramszolgáltatást, ezért – amennyiben az érvelés valós – a Fidesz engedély nélküli, önkényes akciója egy közérdekű üzem működését zavarhatja meg.

A 24.hu információja szerint Szűcs Gábor, Érd MSZP-s közgyűlési képviselője kedden rendőrségi feljelentést is tett közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület miatt. Ha a rendőrség komolyan veszi az ügyet, akkor két váratlan dolog is megtörténhet:
  • vagy fideszesek fognak bíróság elé állni,
  • vagy szabadon plakátolhat majd a villanyoszlopokra az ellenzék is.
Végül persze kiderülhet az is, hogy a fideszesek "az ESMA Zrt. által kidolgozott, a hatályos műszaki sztenderdeknek megfelelő, szakszerűen kivitelezett módon" plakátoltak, ahogy azt az ELMŰ szereti. Kérdés az is, hogy ha a hatóságok egyáltalán a végére járnak majd az ügynek, az mikor fog megtörténni. Idő már nincsen sok a kampányra: 4 nap múlva EP-választás.
Szerző