Nyolc percig állt a kisföldalatti, mert a sínekre mászott egy férfi

Publikálás dátuma
2019.05.23. 19:53
Illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek ellene.
Az M1-es metró Bajcsy-Zsilinszky úti megállójánál csütörtök délután mászott le a sínekhez egy férfi. A metró vezetője észlelte ezt, ezért lassított, majd megállt. Ezt követően a férfi – aki ekkor már a sínek között tartózkodott – sértetlenül visszamászott a peronra – írja a police.hu. A metró vezetője értesítette a rendőröket, akik perceken belül a helyszínre értek és igazoltatták a férfit. A 36 éves budapesti T. Pétert átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának rendőrei a férfival szemben közérdekű üzem működésének megzavarása miatt szabálysértési feljelentést tettek.
Szerző

Halálra gázoltak egy biciklist Gödön

Publikálás dátuma
2019.05.23. 19:44
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök megkezdték a baleset helyszíni szemléjét.
Egy teherautó kanyarodás közben elsodort egy, a járműve mellett közlekedő kerékpárost csütörtökön 17 óra 30 perc körül Göd belterületén – írja a police.hu. A baleset következtében a kerékpáros nő a helyszínen életét vesztette. 
Szerző
Témák
Göd gázolás

Bíróság elé állítják a vonat elé fekvő somogyi asszonyt

Publikálás dátuma
2019.05.23. 14:23
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 66 éves asszonnyal szemben, aki közel 100 ember testi épségét veszélyeztette, amikor vonat el feküdt.
A nő az idén februárban kilátástalannak ítélt anyagi helyzete miatt akart öngyilkos lenni, ezért úgy döntött, vonat elé veti magát. A Szombathely–Pécs vonal egyik somogyi szakaszához biciklizett, ahol egy vasúti átjáróban – a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére – a sínekre feküdt. A hatvan kilométer/órás tempóval érkező személyvonat mozdonyvezetője észrevette, hogy valaki fekszik a síneken, ezért vészfékezett, de megállnia nem sikerült, így a mozdony pályakotró lemeze elérte és a sínek mellé lökte a nőt, akinek súlyos sérüléseket – többek között sorozatborda-törést – okozott az ütközés. Az ügyészség álláspontja alapján a vádlott azzal, hogy a vonatot vészfékezésre kényszerítette, az utasok életét, testi épségét veszélyeztette, s így a vádiratban a tettét beismerő asszonnyal szemben próbára bocsátást indítványozott. Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! 
Szerző