Újabb csapások a cseh seregre

Publikálás dátuma
2019.05.24. 18:40

A magyar csapatok Egertől északra egy páncélvonatot zsákmányoltak
A csehek — mint azt a hadseregfőparancsnokság csütörtökön jelentette — a Szécsény— Fülek-i szakaszon támadást indítottak. Nyilvánvaló, hogy a cseh hadvezetőség erre a vonalra gyakorolt nyomással akarta más fronton való előrenyomulásunkat megakasztani. De terve a proletárkatonák nagyszerű fegyelmén és kötelességtudásán hajótörést szenvedett. A mieink a cseh támadást az ellenség súlyos veszteségei mellett visszaverték.
A Vörös Hadsereg akcióképességét nem bírták a csehek meggátolni. Pétervására mellett megtörtök az ellenállásukat, úgyszintén Egertől északra és a Sajó völgyében is. A vörös csapatok nagy lendülettel szorítják észak felé a cseh imperialisták hordáit.
A „Magyar Távirati Iroda" jelenti: A Szécsény—Fülek-i szakaszon az ellenség részleges támadását meghiúsítottuk. Az ellenség súlyos veszteséget szenvedett, több foglyot ejtettünk és hadianyagot zsákmányoltunk. Pétervásárától északra megtörtük az ellenség ellentállását és itt, valamint Egertől északra Putnok irányában sikeresen haladunk tovább.
Egy páncélvonatot zsákmányoltunk. A Sajó völgyében az ellenséget üldözzük.
Népszava 1919. május 24.
Frissítve: 2019.05.24. 18:41