Momentum: A Fidesz szavazatszámlálója összegyűrt egy jegyzőkönyvet

Publikálás dátuma
2019.05.26. 17:24
Mozgóurna
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A fideszes szavazatszámláló és az intézmény vezetői bent akartak maradni a teremben, amíg az idősotthon lakói leadják szavazatukat.
Dél körül a Momentum Mozgalom egyik szavazatszámlálója egy a Fidesz által delegált szavazatszámlálóval együtt mozgóurnát vitt a Belgrád rakparton található idősek otthonába – olvasható a Momentum közleményében. A szavazás során a fideszes szavazatszámláló és az intézmény vezetői bent akartak maradni a teremben, amíg az otthon lakói leadják szavazatukat. A Momentum szavazatszámlálója felhívta a figyelmüket, hogy ez szabálytalan majd jegyzőkönyvet készíttetett a történtekről.  
A szavazás befejeztével távozás előtt a Fidesz szavazatszámlálója egyszerűen összegyűrte a jegyzőkönyvet

- olvasható a közleményben. A Momentumos szavazatszámláló ezért rendőrt hívott, a párt jogászai pedig vizsgálják a további lépéseket. 
Szerző
Témák
EP-választás

Ellenőrizte már szelvényét? Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2019.05.26. 17:19
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 1 (egy) 4 (négy) 18 (tizennyolc) 26 (huszonhat) 33 (harminchárom) 36 (harminchat) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 444 720; a 4 találatos szelvényekre 7950; a 3 találatos szelvényekre 1740 forintot fizetnek.
Szerző
Témák
hatos lottó

Kispárti lét fenyegeti a Jobbikot

Publikálás dátuma
2019.05.26. 16:22

Fotó: Máté Róbert
Az EP-választáson a Jobbik számára a tét az, hogy meg tudja-e őrizni a legerősebb ellenzéki párt imázsát – mondta a politológus.
2018. április 8-án, a tavalyi parlamenti választáson a Jobbik még a Fidesz kihívójaként, kormányzóképes alternatívaként mutatta be magát – emlékeztetett lapunknak nyilatkozva Mikecz Dániel politológus, a Republikon Intézet elemzője. Egyszámjegyű (10 százalék alatti) eredmény hatására azonban ez a percepció változhat meg teljesen – folytatta. A Jobbik átcsúszhat a „kispárt” kategóriába. Ezzel a Jobbiknak azok a reményei is elszállhatnak, hogy a lengyel pártrendszerhez hasonlóan ők legyenek a radikalizálódó Fidesz jobboldali váltópártja, ahogy a Civil Platform a kormányzó lengyel Jog és Igazságosságé. A vidéki gyenge szereplés a Jobbik számára az önkormányzati választások kapcsán is sorsdöntő lehet. Mikecz Dániel elmondása szerint ugyanis ebben az esetben a Jobbik nem tudja majd önkormányzati képviselői és polgármester-jelöltjeit helyben esélyes jelöltként felépíteni, továbbá gyengülnek a pozíciói az őszi ellenzéki egyeztetések során.  
Szerző
Frissítve: 2019.05.26. 17:06