Előfizetés

Két újbudai étterembe is betört három tizenéves hétfő éjszaka

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 12:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterestock
Egyikükről kiderült, hogy körözi a rendőrség.
A hegyvidéki járőrök hétfő hajnalban a főváros XII. kerületében, a Vérmező mellett három fiatalra lettek figyelmesek; egyikük rejtegetett valamit a pulóvere alatt, ami feltűnően nagy volt rá. A járőrök átnézték a fiatalok ruháit, ekkor került elő a 13 éves budapesti lány pulóvere alól egy kulccsal lezárt pénzkazetta, melyben közel százezer forint volt – írja a police.hu. A lány két társa, egy 14 éves lány és egy 15 éves fiú bevallotta a járőröknek, hogy az éjszaka folyamán először egy Fehérvári úti étterem ablakát feszítették be, onnan egy pizzát és a 13 éves lányon lévő fekete kapucnis pulóvert tulajdonítottak el. Ezt követően egy Karinthy Frigyes utcai étterem ablakát félretolva bemásztak és onnan ellopták a pénzkazettát.    Az igazoltatás során az egyik lány először megpróbálta átverni a rendőröket, és nem a valós adatait adta meg. Róla az ellenőrzés során kiderült, hogy a IV. kerületi Rendőrkapitányság körözi. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság a 14 éves lánnyal és a 15 éves fiúval szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás gyanúja miatt indított eljárást.

Hárman meghaltak egy balesetben a 4-esen Székelynél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 10:48

Fotó: police.hu
Hat ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték.
Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött négy gépkocsi a 4-es számú főút 296. kilométerszelvényében Székelynél – írja a police.hu.  Az eddigi adatok szerint egy Kisvárda felől Nyíregyháza irányába tartó tehergépkocsi ütközött neki az előtte haladó járműnek, ami ennek következtében az éppen kanyarodni szándékozó kisbuszba csapódott. Az ütközést az a kisteherautó sem tudta elkerülni, amely Nyíregyháza felől tartott Kisvárda irányába, és amelynek elhaladását várta a kisbusz. A baleset következtében hárman a helyszínen életüket vesztették, ők valamennyien a kisbusz utasai voltak. További hatan megsérültek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrség a baleset helyszínelését teljes útlezárás mellett elvégezte, a szakemberek befejezték a műszaki mentést is, így a forgalom ismét zavartalanul halad.

Zavarta a fűnyírás, eltörte szomszédja orrát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 07:48
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
Pedig már csak egy kis terület volt hátra.
Zavarta a fűnyírás, így eltörte szomszédja orrát a somogydöröcskei férfi. Súlyos testi sértés miatt gyorsított eljárásban 10 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönre ítélt a siófoki bíróság egy 42 éves somogydöröcskei férfit, aki eltörte szomszédja orrát, mert az szerinte túl hangosan nyírta a füvet. A sértett az saját udvarán benzines fűkaszával nyírta a füvet, amit részeg szomszédja szóvá tett, és követelte, hogy fejezze be a munkát. Mivel már csak egy kis terület volt hátra, a sértett türelmet kért. A férfi azonban dühbe gurult, átmászott a kerítésen, majd ököllel kétszer arcon vágta szomszédját, akinek eltört az orr- és az arccsontja. A siófoki ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a vádlottat, akit a bíróság felfüggesztett börtönre ítélt.