Ujhelyi: Magyarország nem maradhat zöld-képviselet nélkül az EP-ben

Publikálás dátuma
2019.06.02. 11:23
Ujhelyi István
Fotó: Javier Bernal Revert / Európai Parlement
A környezetvédelemmel foglalkozó parlamenti szakbizottság egyik tagjának jelentkezett a szociáldemokrata frakcióba az MSZP-s EP-képviselő.
"Kötelességemnek érzem, hogy az MSZP-Párbeszéd piros-zöld szövetségének egyetlen európai parlamenti képviselőjeként – az eddig vitt szakterületeim mellett - felvállaljam a környezeti fenntarthatóság ügyének aktív képviseletét is Brüsszelben" - jelenti ki EP-képviselői nyílt levelében Ujhelyi István. Az Orbán-kormány a német autógyártók kedvéért elutasítja az uniós klímacélokat, a fideszes vezetők nem is titkolják, hogy számukra a gazdasági nyerészkedés fontosabb, mint a környezetvédelem, írja a szocialista EP-képviselő, eközben úgy alakult, hogy nem lesz magyar tagja az Európai Parlament zöld frakciójának. A szocialista politikus ezért a szociáldemokrata frakció tagjaként képviselné a környezetvédelem ügyét:
Ujhelyi a környezetvédelemmel foglalkozó parlamenti szakbizottság egyik tagjának jelentkezett.

"Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa az elmúlt években példamutató munkát végzett ezen a területen, politikusi és szakmai örökségének továbbvitele ezért nemcsak lehetőség, de kötelesség is" - fűzi hozzá.
Ujhelyi arra is emlékeztetett: Magyarországon évente tizenhatezer ember hal meg a légszennyezéssel összefüggő megbetegedések miatt, de a Fidesz európai parlamenti képviselői nem szavazták meg azt az állásfoglalást, amely megfékezné a légszennyezés súlyosbodását.
Szerző

Orbán meccset nézett a szentmise helyett

Publikálás dátuma
2019.06.02. 09:47

Fotó: VINCENZO PINTO / AFP
Ha a látszat nem csal, születésnapjának hetén sem a katolikus egyházfő erdélyi látogatása, sem a rengeteg életet követelő budapesti hajótragédia nem tudta megindítani az ünneplő kormányfőt.
Szombaton Ferenc pápa csíksomlyói miséjén - amikor először járt pápa Erdélyben - Semjén Zsolt képviselte a kereszténység megmaradásáért küzdő kormányt, mivel Magyarország miniszterelnöke előre jelezte, hogy nem lesz ott a kivételes eseményen. Bár a nem kevés közpénzzel megtolt szentmisére nem tudta felszabadítani magát, mint a 444.hu megtudta,
azért volt, amire mégis ráért Orbán Viktor szombaton: élőben nézte végig a Bajnokok Ligájának madridi döntőjét.

A miniszterelnöknek nem ez volt az egyetlen ellentmondásos húzása a hetén. A legalább hét, de meglehet, hogy 28 halálos áldozatot követelő budapesti hajóbalesetről például egy sort sem írt közösségi oldalán, nem bonyolódott holmi részvétnyilvánításokba. Ám két nappal a tragédia után már mosolyogva fényképezkedett unokájával a kedvéért miniszterelnökséggé alakított Karmelita kolostor erkélyén, háttérben a Margit híddal, ahol a szerencsétlenül járt hajó elsüllyedt. Orbán Viktor a születésnapját ünnepelte a Várban, míg alább, a Dunán az áldozatok holttestei után kutattak. Tűzijáték is volt aznap, talán pont a kormányfő kedvéért.
Szerző
Témák
Orbán Viktor
Frissítve: 2019.06.02. 11:05

Megnézte már lottószelvényét? Itt vannak a nyerőszámok

Publikálás dátuma
2019.06.02. 09:41

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 1 (egy) 23 (huszonhárom) 29 (huszonkilenc) 58 (ötvennyolc) 84 (nyolcvannégy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.819.380 forint; 3 találatos szelvény 2.497 darab, nyereményük egyenként 20.985 forint; 2 találatos szelvény 74.266 darab, nyereményük egyenként 1.545 forint. Joker: 479068 Az 1 darab Joker-telitalálatra 28.786.735 forintot fizetnek. 
Szerző