Orbán meccset nézett a szentmise helyett

Publikálás dátuma
2019.06.02. 09:47

Fotó: VINCENZO PINTO / AFP
Ha a látszat nem csal, születésnapjának hetén sem a katolikus egyházfő erdélyi látogatása, sem a rengeteg életet követelő budapesti hajótragédia nem tudta megindítani az ünneplő kormányfőt.
Szombaton Ferenc pápa csíksomlyói miséjén - amikor először járt pápa Erdélyben - Semjén Zsolt képviselte a kereszténység megmaradásáért küzdő kormányt, mivel Magyarország miniszterelnöke előre jelezte, hogy nem lesz ott a kivételes eseményen. Bár a nem kevés közpénzzel megtolt szentmisére nem tudta felszabadítani magát, mint a 444.hu megtudta,
azért volt, amire mégis ráért Orbán Viktor szombaton: élőben nézte végig a Bajnokok Ligájának madridi döntőjét.

A miniszterelnöknek nem ez volt az egyetlen ellentmondásos húzása a hetén. A legalább hét, de meglehet, hogy 28 halálos áldozatot követelő budapesti hajóbalesetről például egy sort sem írt közösségi oldalán, nem bonyolódott holmi részvétnyilvánításokba. Ám két nappal a tragédia után már mosolyogva fényképezkedett unokájával a kedvéért miniszterelnökséggé alakított Karmelita kolostor erkélyén, háttérben a Margit híddal, ahol a szerencsétlenül járt hajó elsüllyedt. Orbán Viktor a születésnapját ünnepelte a Várban, míg alább, a Dunán az áldozatok holttestei után kutattak. Tűzijáték is volt aznap, talán pont a kormányfő kedvéért.
Szerző
Témák
Orbán Viktor
Frissítve: 2019.06.02. 11:05

Megnézte már lottószelvényét? Itt vannak a nyerőszámok

Publikálás dátuma
2019.06.02. 09:41

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 1 (egy) 23 (huszonhárom) 29 (huszonkilenc) 58 (ötvennyolc) 84 (nyolcvannégy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.819.380 forint; 3 találatos szelvény 2.497 darab, nyereményük egyenként 20.985 forint; 2 találatos szelvény 74.266 darab, nyereményük egyenként 1.545 forint. Joker: 479068 Az 1 darab Joker-telitalálatra 28.786.735 forintot fizetnek. 
Szerző

Hableány-tragédia: a felelősök megnevezését várja Dél-Korea

Publikálás dátuma
2019.06.02. 09:16

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sürgeti Magyarországot Szöul, és az ügy minél gyorsabb, tisztességes felderítését kéri.
Dél-Korea arra kéri Magyarországot, hogy mielőbb derítse fel a végzetes dunai hajóbaleset okát, és nevezze meg a felelősöket - mondta el Li Tae Ho második külügyminiszter-helyettes egy szöuli kormányzati válságkezelési tanácskozáson vasárnap.
"A dél-koreai kormány arra fogja kérni a magyar hatóságokat, hogy tisztességes és gyors nyomozást folytassanak a baleset ügyében"

- hangsúlyozta Li. Elmondta: a szöuli kormány a dél-koreaiak útját megszervező ügynökséggel együtt mindent megtesz azért, hogy a balesetben elhunytakat el lehessen temetni. A dél-koreai áldozatok hozzátartozói megérkeztek Budapestre, hogy a helyszínen értesülhessenek a mentés legfrissebb fejleményeiről.
Május 29-én éjszaka a Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a budapesti Margit híd lábánál. A turistahajó felborult és másodpercek alatt elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek. A budapesti Fővárosi Törvényszék szökés és elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a szállodahajó 64 éves, ukrán állampolgárságú kapitányának letartóztatását. Őt a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével gyanúsítja az ügyészség.
A dél-koreai és a magyar hatóságok közös mentési munkáját az erős sodrás és a magas vízállás nehezíti. A mentésben részt vevő csapatok 50 kilométeren fésülték át a Duna felszínét folyásirányban, de eddig semmit sem találtak.