Öt hónapot kapott az apa, aki eltörte két hónapos gyermeke bordáit

Publikálás dátuma
2019.06.06. 17:45
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
Mivel a kicsi hangosan sírt, a férfi kikapta a csecsemőt a babakocsiból és ököllel többször is hátba vágta.
Győri Törvényszék életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt öt év börtönre ítélte azt a férfit, két és fél évvel ezelőtt bántalmazta gyermekét. A férfi a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.  A párnak 2016-ban született meg a második gyermeke. Tartósan nem éltek együtt, de az apa alkalmanként látogatta gyermekeit. A férfi 2016 decemberében az asszony lakására ment, hogy együtt töltsék az ünnepeket. Az apa a nő és a gyermekei által használt szobában tartózkodott a nővel és a kisebb gyermekükkel, aki nyűgös volt és hangosan sírt.  
A férfi ettől annyira ideges lett, hogy kikapta a csecsemőt a babakocsiból és ököllel többször is hátba vágta. Ennek az anya szemtanúja volt.

Ettől kezdve a gyerek rövid alvásszünetekkel éjjel-nappal folyamatosan sírt. A nő ennek ellenére csak napokkal később vitte el Kapuvárra, az ügyeletes orvoshoz. 
A doktor megállapította, hogy a csecsemőnek tüdőgyulladása van

, továbbá a testén bántalmazásra utaló jeleket talált, ezért kórházba utalta. A kórházi vizsgálat megállapította, hogy a babának több bordája is eltört, valamint a háta bal oldalán, a gerinc vonalában bevérzéses sérülést szenvedett. A csonttöréses sérülések külön-külön és összességükben 8 napon túl gyógyultak, a tényleges gyógytartam 6 hét, a lágyrészsérülés 8 napon belül gyógyult.
A nő vallomásában elmondta, hogy a férfi bántalmazta a két hónapos babájukat, ezt alátámasztották a szakértői vélemények is.

Az orvos-szakértő vizsgálat megállapította, hogy a két hónapos gyermek hasfájós volt, amely okozhatta a szüntelenül fennálló nyűgösséget, továbbá a tüdőgyulladása már a cselekmény előtt is fennállhatott, ez a két tünetegyüttes pedig rendszeres sírással járhatott a gyermeknél.
Pár nap múlva, amikor már a rokonok is ezt javasolták, az anya orvoshoz vitte a gyermeket.

A szülők az orvosi vizsgálat előtt még át is öltöztették a picit, de még ekkor sem észleltek rajta semmilyen külsérelmi nyomot. A bíróság szerint ebből következően a nő esetében nem állapítható meg a segítségnyújtás elmulasztása, nem valósított meg bűncselekményt, ezért felmentésére került sor. Az apa és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.
Szerző
Frissítve: 2019.06.06. 17:54

Azonosították a Rákóczi híd közelében megtalált férfit

Publikálás dátuma
2019.06.06. 17:24

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Ő a hajóbaleset tizenhetedik dél-koreai áldozata.
A 2019. június 6-án délelőtt a Rákóczi híd környékén kiemelt holttest azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a 2019. május 29-én történt hajóbaleset tizenhetedik dél-koreai áldozata - írja a police.hu.  A kutatásban részt vevők a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 9 dél-koreai utast és a hajó 2 fős magyar legénységét.   
Szerző
Frissítve: 2019.06.06. 17:33

Lehajtott egy riksás az aluljáróba a Blahán

Publikálás dátuma
2019.06.06. 17:22

A sofőr egy idős női utassal a háta mögött hajtott a lépcsőnek.
Egészen döbbenetes videó jelent meg a Redditen egy riksásról, aki a lépcsőn hajtott le a Blaha Lujza téri aluljáróba – vette észre a HVG.  A felvételen az látszik, hogy idős női utasával a sofőr a lépcsőn lefelé veszi az irányt, az aluljáróban viszont hatalmasat esik. Azt nem tudni, hogy a videó pontosan mikor készült.  A vakmerő mutatvánnyal a sofőr szabálysértést követett el, a riksásokra ugyanis ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárosokra. 
Szerző
Témák
riksa