Vadászó polgármester lőtte agyon egy kisfiú kutyáját, de addig tagadott, amíg elé nem rakták a véres tetemet

Publikálás dátuma
2019.06.07. 11:54

Fotó: ugytudjuk.hu
Állítólag mindenki tud a polgármester ügyeiről, mégsem történik semmi. A 10 éves kisfiút nagyon megviselték a történtek.
Agyonlőtte egy polgármester egy kisfiú kutyáját, írja az ugytudjuk.hu. A horvátzsidányi Marton-Szállás hagyományőrző turisztikai központ tulajdonosa, Marton Ágoston mondta el nekik az esetét, ami azzal kezdődött, hogy szerda este 10 éves gyereke mudi kutyájával a birtokukhoz tartozó tóhoz indult játszani. A mudiról azt érdemes tudni, hogy egy kevéssé ismert magyar pásztorkutya, ha nagyon megnő, súlya akár a tíz kilót is elérheti, egyébként pedig egy egyszerű keveréknek látszik.
"Pár perccel később nagy dörrenés rázta meg a vidéket. Még a mindenre felkészített, sokat látott lovaink is megrezzentek"

- írta a portálnak Marton. A gyerek hiába hívta ezután a kutyát, ő pedig lóháton kezdet keresni azt. "Gyorsan megtaláltam a vadászok autóját, majd a vadászlesen két vadászt" - fogalmazott. Beszámolója szerint egyikük egy közeli falu polgármestere - aki már korábban is megsebesítette egy kutyáját - a másik személy pedig egy osztrák vadász volt. Azt mondták, nem látták a kutyát, de miután Marton az egyik etetés közelében friss vérnyomokat talált, komoly indulatokkal tért vissza számonkérni őket.
A vadászok továbbra is mindent tagadtak, majd elmentek. Aztán a vadászles mellől előkerült egy zsák, benne az agyonlőtt kutyával.

Marton Ágoston ezután hazavitte a mudit a nejlonzsákban, majd feleségével és gyermekével autóba ült és elindult a néhány kilométernyire fekvő, már Győr-Moson-Sopron megyében fekvő faluba, a polgármester házához. Miután ott kicsapta a tetemet a polgármester kocsijának motorháztetejére, az a beszámoló szerint már csak annyit mondott halkan, hogy "szégyenlem magam". 
Beszélt a fővadásszal is Marton, aki felvette a kapcsolatot a vadászkamarával is. Állítja, mindenki tud a polgármester dolgairól, akinek már volt bevonva a fegyverviselési engedélye is, mégsem történik semmi.
Szerző
Témák
vadászok
Frissítve: 2019.06.07. 12:10

Halálos baleset - darabjaira hullott a hajnalban fának ütköző autó

Publikálás dátuma
2019.06.07. 08:06

Fotó: police.hu
Egy kanyarban sodródott ki az autó Esztergom és Tát között, a sofőrje a helyszínen meghalt.
Halálos baleset történt Esztergom és Tát között péntek hajnalban, írja a police.hu. Egy személygépkocsi lesodródott az útról és fának ütközött. A balesetben a Hondát vezető férfi a helyszínen életét vesztette.
A helyszínelés idejére a 11-es számú főútat lezárták, de a korlátozást reggel fél 7-re feloldotta a rendőrség.
Szerző

Azonosították a Hableány legénységének egyik tagját és egy dél-koreai nőt

Publikálás dátuma
2019.06.06. 22:30
Illusztráció
Fotó: Lakos Gábor / Népszava
A Szabadság híd közelében a hajó legénységének egyik magyar tagját, Érd térségében egy dél-koreai utas holttestét találták meg.
A 2019. június 6-án délelőtt Érd térségében kiemelt dél-koreai női holttest azonosítása megtörtént. A Szabadság híd környékén 2019. június 6-án este kiemelt magyar férfi holttestének azonosítása szintén megtörtént. Mindketten a 2019. május 29-én történt hajóbaleset áldozatai - írja honlapján a rendőrség.  A kutatásban részt vevők a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 8 dél-koreai utast és a hajó magyar legénységéből egy embert.
Szerző
Frissítve: 2019.06.06. 22:39