Így változik a közlekedés a pünkösdi hosszú hétvégén

Publikálás dátuma
2019.06.08. 12:04
Illusztráció
Fotó: Népszava
Mutatjuk, mire készülhetnek az utasok.
A Mávinform tájékoztatása szerint június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Televonat június 10-én, hétfőn jár. „A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság” – tették hozzá.       A Volánbusz Közlekedési Zrt. helyi és helyközi autóbuszai június 8-án a szabadnapi, 9-én és 10-én pedig a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek – írta a cég. A bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a járatok nem fogják érinteni az áruházi megállóhelyeket pünkösdkor. Június 11-én, kedden már a munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban arról számolt be, hogy a pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján egész nap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár majd a 3-as metró, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között azonban akkor is csak pótlóbusszal lehet utazni. A 2-es és a 4-es metró pénteken, szombaton és vasárnap az ilyenkor szokásos hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig közlekedik. Szombaton a tömegközlekedési járatok a megszokott szombati, vasárnap a vasárnapi, hétfőn pedig az ünnepnapi menetrend szerint járnak.
Szerző

Kálmán Olgának egy nap alatt összegyűlt a 2000 ajánlás

Publikálás dátuma
2019.06.08. 10:34

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az előválasztáson induláshoz szükséges ajánlások megszerzésétől függetlenül, továbbra is lehet majd Kálmánal és a DK-val találkozni Budapest ucáin.
Nagy az érdeklődés a DK fővárosi aláírásgyűjtőinél, írja közleményében a párt. Hozzáteszik, Kálmán Olga egyetlen nap alatt megszerezte a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson való induláshoz szükséges 2000 ajánlást.
A DK ettől függetlenül továbbra is jelen lesz a fővárosi utcákon, Kálmánnal is több helyen találkozhatnak a budapestiek.
Nem fogja bírálni társait az előválasztáson, közös politikai ellenfelük Tarlós István, nyilatkozta a műsorvezetőből lett főpolgármester-jelölt a Népszavának a mostani megmérettetés kapcsán.
Szerző
Frissítve: 2019.06.08. 11:00

Kis magyar gyűlöletbűnök: ellopták a szivárvány zászlót a zuglói polgármesteri hivatalról

Publikálás dátuma
2019.06.08. 09:57

Fotó: Facebook / Zugló
Karácsony feljelentést tesz, a zászlót az önkormányzat pótolja, biztonsági kamerák mindent felvettek.
Éjszaka ellopták a szivárvány zászlót a zuglói polgármesteri hivatalról, írja közösségi oldalán a polgármesteri hivatal. A zászló a Budapest Pride Fesztivál tegnapi megnyitója, a Pride-hónap kezdete kapcsán került ki az épületre azt jelképezve, hogy mindenkinek joga van a méltósághoz, mindenkinek joga van a boldogsághoz és mindenkinek joga van a szabad szerelemhez.
A Fidesz homofób retorikáját, és a büntetlenül ténykedő erőszakos fideszes provokátorokat ismerve nem is olyan meglepő, de szomorú, hogy egy napot sem maradt helyén a zászló. Azt éjjel 2 után már el is vitték a közlemény szerint.
A történtek miatt Karácsony Gergely polgármester feljelentést tesz.

Mivel az épület biztonsági kamerákkal van felszerelve, így a kis magyar gyűlölet-bűnről felvétel készült, ami segíteni fog majd a rendőrségnek a tettes vagy tettesek felderítésében.
Az ellopott zászlót az önkormányzat pótolja. A szivárvány zászló a Pride hónapban végig kinn lesz a zuglói hivatal homlokzatán.
Szerző
Frissítve: 2019.06.08. 10:05