Tűz ütött ki egy óbudai panelházban

Publikálás dátuma
2019.06.08. 13:19
Óbuda - Békásmegyer Polgármesteri Hivatala
Fotó: Facebook
A lángok a Búza utcában csaptak fel.
Teljes terjedelmében ég egy tízemeletes társasház egyik harmadik emeleti lakásának konyhája szombat kora délután a Budapest III. kerületében húzódó Búza utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Óbuda - Békásmegyer Polgármesteri Hivatala a Facebook-oldalán közölte: egyelőre nincs hír arról, hányan tartózkodtak a lakásban. A lépcsőházból negyven főt kellett kiterelni, öt embert kisebb mértékű füstmérgezés miatt kellett ellátni. A tűz ugyan nem, de a füst jelentős, a tűzoltók azonnal megkezdték a szellőztetést.
Szerző
Témák
tűz Óbuda
Frissítve: 2019.06.08. 15:09

Hárman megsérültek egy balesetben az M7-esen, óriási volt a torlódás

Publikálás dátuma
2019.06.08. 10:01
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
Két autó karambolozott az autópálya Balaton felé vezető oldalán.
Összeütközött két autó szombat reggel, valamivel 8 óra után az M7-es autópálya 78-as kilométerszelvényében, Polgárdi térségében, a Balaton felé vezető oldalon. A balesetben három ember megsérült – írja a police.hu.  A rendőrök már feloldották a forgalomkorlátozást, az autópálya érintett szakasza újra teljes szélességében járható. Az Útinform közlése szerint a torlódás délelőtt 10 óra körül még mindig meghaladta a 10-12 kilométert.
Szerző
Frissítve: 2019.06.08. 19:06

Franciákat átverő bűnszervezetet keresnek Magyarországon, már 250 millió forintos a kár

Publikálás dátuma
2019.06.08. 08:48

Fotó: police.hu
Nemzetközi nyoozócsoportot készülnek alakítani a hatóságok. A bűnözők nyomait a lenygeleknél és izraelben is felfedezték.
Különösen nagy kárt okozó csalás, bűnszervezetben részvétel, pénzmosás és más bűncselekmények magalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folyik eljárás Magyarországon, írja honlapján a rendőrség. Franciák pénzére utazó nemzeközi bűnszervezetről van szó: az elkövetők magas hozamú kriptovaluta-, illetve megújuló energia befektetést kínáltak a nyugat-európai országban.
A sértettek befizették pénzt, de cserébe nem kaptak semmit. Az okozott kár nagysága közel 250 millió forint.

Az elkövetők hamis dokumentumok felhasználásával magyarországi pénzintézeteknél számlákat nyitottak, és gazdasági társaságokat alapítottak, majd a csalásokból befolyó pénzeket külföldi bankszámlákra utalták tovább.
Az eljárás során a nyomozók a francia csendőrséggel és más külföldi társszervekkel közreműködve térképezték fel a Franciaországot, Magyarországot, Lengyelországot és Izraelt érintő bűnszervezetet. Magyarországon csütörtökön és pénteken raziáztak a nyomozók a francia csendőrséggel közösen, több ingatlanon tartottak kutatást. Az eljárás további szakaszában a hatóságok nemzetközi nyomozócsoportot terveznek alakítani.
Szerző