Újabb holttestet találtak a Dunában Érdnél

Publikálás dátuma
2019.06.08. 21:17

Fotó: police.hu
Ha az azonosítást követően bebizonyosodik, hogy a nő a hajóbaleset áldozata, akkor még nyolc embert keresnek, köztük egy magyart.
Újabb női holttestet találtak a Dunában Érdnél, vélhetően ő is a múlt heti hajóbalesetben vesztette életét – jelentette be az szombat esti műsorában Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője. Mint mondta, ha azonosítását követően bebizonyosodik, hogy a hajóbaleset áldozata, akkor még nyolc embert keresnek, köztük egy magyart. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt Hableány kiemelésének előkészítése is megkezdődött.

Lépcsőn kell vinni a betegeket a Szent János Kórház urológiáján

Publikálás dátuma
2019.06.08. 21:10
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentősöknek kell a betegeket cipelniük az épületben.
Nem működik a lift a budapesti Szent János Kórház urológiáján, a kórház egyik vezetője levélben kérte a Mentőszolgálatot, hogy ők is a lépcsőn vigyék a betegeket – hangzott el az RTL Klub híradójában.
A csatornának az egyik kórházi dolgozó azt mondta, nincs más választás, a mentősöknek kell a betegeket cipelniük a két szintes épületben. A Mentődolgozók Szövetségének elnöke szerint ez jelentős plusz fizikai teher a mentőknek. A Szent János Kórház a híradóval annyit közölt: nem ők, hanem a felettes szervek fognak válaszolni a kérdésekre. A fenntartótól azt közölték, a lift csütörtökön romlott el, és azonnal egyeztettek a mentőszolgálattal a járásképtelen betegek szállításában, nem ügyeleti időben pedig két beteghordó segít. Az Országos Mentőszolgálattól arról tájékoztatták a csatornát, hogy megteszik, amire a kórház kéri őket, és erre mindössze heti néhány alkalommal van szükség, ami nem okoz fennakadást az ellátásban.
Szerző

Ötös lottó – Kihúzták a nyerőszámokat, egy Joker-telitalálat van

Publikálás dátuma
2019.06.08. 20:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 26 (huszonhat) 31 (harmincegy) 35 (harmincöt) 65 (hatvanöt) 87 (nyolcvanhét) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 19 darab, nyereményük egyenként 2.699.135 forint; 3 találatos szelvény 1.793 darab, nyereményük egyenként 30.510 forint; 2 találatos szelvény 57.866 darab, nyereményük egyenként 2.070 forint. Joker: 021828 Az 1 darab Joker-telitalálatra 28.318.190 forintot fizetnek. 
Szerző